MónTerrassa
Cecot Comerç lamenta que avui no hagin pogut obrir els centres comercials

Cecot Comerç lamenta que no s’hagin obert tots els formats comercials avui que entra en vigor el primer tram del Pla d’Obertura Progressiva. Per la junta de Comerç no s’entén que s’hagi optat per treure la limitació dels 800 m2 de superfície de venta i que establiments amb una superfície més reduïda encara no puguin obrir les seves portes pel fet d’estar ubicats en un centre comercial.

“Aquesta decisió està generant un alt greuge comparatiu entre formats comercials. S’està negant l’opció a poder treballar a un volum molt important d’activitats comercials que han escollit el centre comercial com emplaçament, generant la paradoxa que establiments amb molta superfície de venta però amb dificultats d’accés i mobilitat dins l’establiment, i zones comuns molt limitades, hagin pogut obrir des d’avui mateix. Els centres comercials apliquen rigorosament els seus protocols i les mesures d’aforament, control d’accessos i higiene en canvi han continuar amb les portes tancades.”

Una altra qüestió “que no s’està tenint en compte és que una obertura gradual del comerç també permetria que les compres per part de la ciutadania de cara a la campanya de Nadal fossin graduals, evitant així aglomeracions en els darrers dies abans de les festes”.

Cecot Comerç considera que caldria reobrir tots els formats des d’avui mateix, per descomptat donant compliment a les restriccions d’horari i aforament que s’han establert en el Pla d’Obertura Progressiva d’activitats de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix