MónTerrassa
Cecot celebra que la UE abordi el debat sobre el canvi de model energètic
  • CA

La patronal Cecot ha vist amb bons ulls que la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, abordi el debat sobre el canvi de model elèctric a Europa. Des del punt de vista de la patronal, aquest anunci va en consonància al posicionament ja expressat amb anterioritat per la patronal sobre la necessitat d’abordar un debat urgent de canvi de model del mercat elèctric a nivell europeu, així com seguir impulsant la transició energètica del continent.

“Qualsevol proposta que vagi dirigida a reduir preus i optimitzar consums energètics ens sembla bé perquè enforteix la zona euro, reforça l’activitat productiva i la competitivitat empresarial”, afirma Josep Casas, director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot.

La Cecot vol mesures urgents per reduir els preus

La patronal defensa que calen mesures urgents que permetin reduir tant els preus de l’electricitat com del gas, malgrat sigui a risc de generar dèficit, ja que els consumidors no podran continuar suportant més escalada de preus. 

La Cecot es mostra d’acord amb les paraules el diputat Joan Capdevila en la seva intervenció de dijous passat al Congrés dels Diputats en referència al RDL d’estalvi energètic: “És necessari que el Govern d’Espanya reguli ja les comunitats energètiques, que impulsi la modificació del RDL d’autoconsum per permetre l’autoconsum a 5km, en comptes dels 500 metres que hi ha vigents avui dia a Espanya”.

Camí cap a la creació de comunitats energètiques

En relació a la creació de les comunitats energètiques, la Cecot ha signat amb administracions locals un protocol d’intencions juntament amb una àmplia representació del teixit econòmic i empresarial per enfortir la col·laboració publicoprivada que ajudi a crear-les.

“Els polígons industrials, amb naus que podrien tenir a les seves teulades mòduls fotovoltaics per generar energia elèctrica renovable, esdevenen comunitats energètiques per naturalesa, amb la possibilitat de poder compartir aquesta energia amb empreses veïnes. D’aquesta manera, s’impulsaria la creació de mercats energètics locals, de Km0 i renovables, que contribuirien a reduir el cost de la factura elèctrica, a descarbonitzar l’economia productiva i a descentralitzar el sistema elèctric per fer-ho més participatiu”, conclou Casas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa