MónTerrassa
Cecot alerta que falta material sanitari si es vol tornar a obrir empreses

Malgrat haver prorrogat l’estat d’alarma fins el 26 d’abril, el Ministeri de Treball ha anunciat que dilluns 13 aixecarà les restriccions laborals decretades el passat 29 de març. Des de la patronal Cecot manifesten que l’anunci del Ministeri seria ben rebut pel teixit empresarial i els autònoms “si no fos perquè aquesta reincorporació a l’activitat, des del punt de vista del propi empresariat, caldria fer-la amb els materials de prevenció i seguretat bàsics com mascaretes, guants o gel hidroalcohòlic”. I subratllen que es tracta d’uns materials “que està sent molt difícil trobar al mercat en grans quantitats o bé de cost elevat en quanties petites o d’ús particular”.

“Realment no entenem com es continuen prenent decisions polítiques al marge d’analitzar i preveure l’operativa que s’ha de desenvolupar amb posterioritat a la decisió”, s’exclama Antoni Abad, “el sector empresarial, i sobre tot els autònoms, estaran encantats de poder reprendre l’activitat però donada la manca de material de prevenció, d’aquí a dos dies ens podem trobar amb un nou canvi de decisió per part del Govern per evitar un possible rebrot del COVID-19”.

En paral·lel al fet que algunes associacions de l’entitat com ara el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, el Gremi de la fusta, l’Institut Industrial-Gremi Tèxtil o el Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya, i que desenes d’empreses hagin estat col·laborant desinteressadament, a títol particular, amb els hospitals i els professionals sanitaris des de l’inici de l’Estat d’Alarma, la Cecot va iniciar gestions amb empreses subministradores de material de seguretat amb previsió al reinici de l’activitat productiva. Els dies previs a l’Estat d’Alarma les empreses ja van experimentar greus dificultats per trobar material com el gel hidroalcohòlic o les mascaretes i, per tant, era de preveure que quan s’aixequessin les restriccions laborals es tornaria a patir un dèficit d’elements de protecció.

“En aquests moments les empreses tenen greus dificultats per poder-se proveir al mercat d’aquest tipus de material i és per això que la compra agrupada que hem aconseguit fer des de la Cecot i gràcies a la sensibilització que ha demostrat l’empresa Hartmann per poder-ho fer a preu de cost per als nostres associats, serà possible assegurar el subministrament d’un milió de mascaretes quirúrgiques tipus IIR, amb les que es podran donar cobertura a uns cent mil treballadors”, explica Abad.

Les empreses d’associacions com CIESC (Consell Intersectorial d’Empresaris) i la FEM (Federació Empresarial del Metall) també es beneficiaran d’aquest acord que ha pogut tancar la Cecot. En funció de les necessitats que expressin les empreses i del ritme amb què es normalitzi l’activitat i els canals de distribució, la Cecot valorarà tornar a plantejar una compra agregada en altres productes EPIs o els tests massius que puguin ajudar a la gestió i coordinació interna de les empreses.

Nou comentari

Comparteix