MónTerrassa
Cecot alerta que la millora de l’atur és un miratge
  • CA

La millora de les dades de l’atur no porten bones esperances a la Cecot. La patronal defensa que questa tendència a l’alça es tracta d’un miratge generat per l’increment en la contractació del sector públic. “Pretendre que la reducció de l’índex d’atur registrat el novembre és un èxit col·lectiu, quan el que ens projecten les dades és un increment de la contractació pública i una reducció dels afiliats a la Seguretat Social en el sector privat, únicament ho podem interpretar si es fa en clau de posicionament davant la Unió Europea”, ha afirma Antoni Abad, president de la Cecot, en un comunicat.

La patronal ha exposat que l’estadística d’ocupats de l’INE per tipus de sector projecta una tendència de creixement de la contractació en el sector públic i una reducció en el sector privat, “és a dir, en aquell sector que genera activitat productiva, innovació, exportació, riquesa i que contribueix al bé comú, també a pagar el sou dels treballadors del sector públic, mitjançant el pagament d’impostos”. Vist aquesta tendència a l’alça en la contractació pública sense un increment de la contractació en els sectors productius, ha alertat que hi haurà efectes negatius: “Aquest desplaçament del sector públic sobre el privat pot dur a un increment d’impostos i càrregues burocràtiques a l’hora que pot situar a l’estat amb un deute inassumible“. En aquesta línia, la patronal segueix reivindicant una reforma en profunditat de l’administració pública.

Demanen als polítics “anàlisi, prospectiva i projecció de l’activitat empresarial” i implementar polítiques de reindustrialització que permetin la transformació del model productiu. Per fer-ho factible, la Cecot considera primordial que el Govern d’Espanya gestioni els fons europeus de Recuperació Next Generation EU, entre d’altres, de manera que esdevinguin palanca de canvi per les reformes estructurals que necessita l’economia i la seva ciutadania, i potenciar sectors amb més estabilitat ocupacional i nivells salarials alts.

Estadística sobre l’ocupació del sector públic i privat de Cecot | Cecot

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa