MónTerrassa
CCOO prepara una setmana d’actes per celebrar el Primer de Maig
  • CA

El proper dilluns 26 d’abril, CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central inicia la Setmana Cultural i reivindicativa del Primer de Maig amb un seguit d’actes relacionats amb les lluites de la classe treballadora i la memòria democràtica de la ciutat de Terrassa.

Dilluns, com a punt de partida, tindrà lloc la projecció del documental I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya, que descriu les lluites i les vagues dels treballadors de la construcció durant els anys setanta, pels seus drets i les llibertats sindicals i polítiques, explicades pels seus protagonistes. Aquest acte tindrà lloc al Cinema Catalunya de Terrassa, a les 19 h . Participarà en la presentació Llúcia Oliva, guionista i directora d’aquest documental.

Dijous 29 d’abril, CCOO juntament amb la UGT i l’Ajuntament de Terrassa, seguirem amb el descobriment de la placa commemorativa dels Cinquanta anys de la vaga de l’AEG. En els mesos de març i abril del 1970, ara fa justament cinquanta anys, en ple període de repressió política de la dictadura, van aflorar a Terrassa, com a altres indrets de Catalunya, tot un seguit de conflictes socials i fortes reivindicacions laborals gestats durant els anys precedents i que van desembocar en la vaga que va protagonitzar la plantilla de l’empresa AEG de Terrassa. L’aturada va ser llarga i va involucrar tota la ciutat. El seguiment de la vaga va ser massiu i es va saldar amb una gran quantitat d’acomiadaments i una quinzena de detinguts a la presó Model de Barcelona. És per això que, tot i que la pandèmia ens va obligar a anul·lar aquest acte el passat any 2020, no podem deixar de reivindicar i commemorar aquest fet tant important per a la ciutat i la trobada serà al carrer del Moviment Obrer, a les 13 hores.

I el darrer acte de la setmana serà una concentració estàtica del 1r de Maig a Terrassa. La trobada tindrà lloc a les 12 hores a l’Avinguda Josep Tarradelles, a l’alçada de la Plaça Lluís Companys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa