MónTerrassa
CCOO escull nou Secretari General al Vallès Occidental i Catalunya Central
  • CA

El tercer Congrés de la Unió Intercomarcal de Comissions Obreres del Vallès Occidental i de la Catalunya Central arribarà divendres, 9 d’abril. L’actual secretari general del sindicat, Enrique Rodríguez, ha avaluat positivament l’últim mandat, que va començar amb una tempesta política l’any 2017 i ha acabat amb una pandèmia mundial. D’aquí a tres dies, s’escollirà el nou secretari general de CC.OO del Vallès Occidental i ja comencen a ressonar alguns noms.

El mandat d’Enrique Rodríguez com a secretari general de CCOO Vallès Occidental-Catalunya Central s’acaba i toca configurar una nova delegació. En la presentació del congrés que se celebrarà divendres, Rodríguez ha fet balanç del mandat que ara acaba: el sindicat ha sumat 606 nous afiliats i la representació de les dones dins l’entitat ha passat del 38 al 41 per cent. En aquest sentit, el secretari general ha reconegut que han treballat molt en la correcció dels plans d’igualtat, però que aquesta no ha sigut l’única qüestió a eradicar.

Els principals reptes del darrer mandat han sigut la precarietat laboral i la igualtat de gènere dins les empreses. En els pròxims quatre anys, però, el vessant sociosanitari pesarà encara més dins les prioritats de Comissions Obreres. De fet, Rodríguez ja ha reconegut que durant l’últim any han hagut de lluitar en dues guerres: l’econòmica, provocada per la destrucció de l’ocupació, i la sociopolítica, on les necessitats bàsiques de les persones han estat altament vulnerades.

Un dels desafiaments del proper mandat (2021-2025) serà remuntar l’economia del país sense posar en risc els drets i la salut de tots els ciutadans. El 9 d’abril se celebrarà el tercer Congrés de la Unió Intercomarcal de Comissions Obreres del Vallès Occidental i de la Catalunya Central per escollir qui farà el relleu a Enrique Rodríguez. De moment encara està obert el període per presentar les candidatures a la secretaria general del sindicat i,la secretaria de comunicació del sindicat intercomarcal, Maribel Ayne, assenyala que ja hi ha persones interessades, com l’actual secretari d’organització, Iván Ramos. No obstant això, qualsevol afiliat amb més de cinc mesos d’antiguitat i que estigui al corrent de pagament pot presentar-se aquest càrrec. Divendres els 159 delegats del congrés escolliran qui substituirà a Rodríguez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa