MónTerrassa
El CAREF, una incubadora especialitzada en tecnologies fotòniques
Isaac Albert i Pep Forn han assistit  a les visites del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa
Isaac Albert i Pep Forn han assistit a les visites del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa | A.T.

!--akiadsense-->

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, acompanyat del regidor d’Innovació, Pep Forn, ha assistit aquesta tarda a la segona de les visites de les accions que formen part del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa (PECT), focalitzat en l’àmbit de la salut i que lidera l’Ajuntament de Terrassa.

La visita d’avui ha estat entorn a l’operació CAREF, «Centre d’Alt Rendiment en Emprenedoria Fotònica » que està duent a terme el CD6 (Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes de la UPC). L’objectiu d’aquesta operació és impulsar l’activitat econòmica a través del suport a persones emprenedores i empreses en els processos d’innovació tecnològica que utilitzin tecnologies fotòniques i això es realitza a través del CAREF. El CAREF és una Incubadora especialitzada en tecnologies fotòniques que pretén desenvolupar una metodologia innovadora que permet la identificació de projectes de base tecnològica fotònica (en totes les fases de maduració de la idea) per tal d’acompanyar-les al mercat.

A la visita d’avui, s’ha posat en valor el projecte com a un dels exemples de referències per ajudar a les empreses en l’aprofitament de la tecnologia fotònica per la seva aplicació pràctica en la indústria. Des de l’Ajuntament es treballar per a que aquesta tecnologia, que és sinònim d’innovació, estigui a l’abast del màxim nombre d’empreses possible.

El PECT és un projecte emmarcat en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europeu, en un 25% per la Diputació de Barcelona i en un 25% amb capital municipal. El pressupost total és de 3.555.909,94 euros.

Aquest projecte ha apostat pel sector salut i audiovisual com a estratègia d’especialització competitiva sota el paraigües del Parc Científic i Tecnològic Orbital.40, xarxa d’empreses i institucions innovadores de la ciutat que té per missió promoure el desenvolupament econòmic i social, fomentar la millora de la competitivitat empresarial i atreure talent.​

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa