Reunió del comitè executiu de les cambres de comerç catalanes i del consell de presidents, reunits per primer cop a Valls

Reunió del comitè executiu de les cambres de comerç catalanes i del consell de presidents, reunits per primer cop a Valls | ACN

Els presidents de les 13 cambres de comerç catalanes s’han posicionat en relació al nou pacte del govern espanyol, en el marc d’un comitè executiu celebrat aquest divendres al matí a Valls. El valoren positivament, però lamenten que no s’hagi tingut en compte un pacte per a les infraestructures, tal com reclamaven. Recorden que el dèficit s’eleva a 45.000 milions d’euros i que suposa un greuge amb la resta de l’Estat i d’Europa. Amb tot, confien que la qüestió es resolgui en les properes setmanes. Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona i del Consell de Cambres de Catalunya, considera que “l’estabilitat política i econòmica” ha d’anar acompanyada d’una solució al conflicte del procés català i que “cal abordar-ho d’una forma definitiva”. També reclamen l’aprovació dels pressupostos generals i de la Generalitat “com més aviat millor”.

“Donar estabilitat no ho és tot, pensem que també hi ha d’haver una solució del conflicte del procés català, i sobretot el que demanem ara és que hi hagi pressupostos quant abans millor”, ha afirmat Canadell. “És bo que tinguem govern, però d’una banda, ens manquen els pressupostos, i d’altra banda, falta abordar el conflicte polític d’una forma definitiva i esperem que es faci en les properes setmanes”, ha conclòs.

El president del Consell General de les Cambres de Comerç de Catalunya ha comunicat aquest posicionament unànime dels presidents, després de la reunió mantinguda a la Cambra de Comerç de Valls on, per primer cop, s’hi han reunit els representants de totes les cambres catalanes (Barcelona, Girona, Sabadell, Terrassa, Lleida, Reus, Tarragona, Manresa, Tortosa, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Tàrrega i Valls).

Durant la trobada també s’ha parlat de la nova llei de cambres i de l’avantprojecte de llei d’impuls de l’activitat econòmica. “Esperem tenir el text articulat de la nova llei de cambres la setmana vinent i tancar un acord definitiu”, ha avançat Canadell. “Hi tenim molta esperança dipositada, és una llei molt important que ha de regular el nou paper de les cambres i recuperar el terreny perdut durant aquests anys”, ha afegit.

Nou comentari