MónTerrassa
La Cambra de Terrassa mira cap a Europa
  • CA

Una de les activitats més importants i amb projecció dels propers anys des de la Cambra de Terrassa ha estat i serà encara més la participació en projectes europeus. Quan es diu que les cambres són expertes en internacionalització, això des dels projectes europeus és ben tangible. Si la cambra està connectada al món, això li permet accedir a recursos econòmics, de manera directa, emprant la seva capacitat de fer xarxa fora de l’àmbit reservat exclusivament als Estats i regions, des d’una perspectiva diferent. Aquesta xarxa de cambres i entitats es connecta des d’una raó de pes: compartir certs objectius entre les empreses d’aquí i les d’altres regions europees, visualitzar com treballar de manera conjunta en un projecte i materialitzar-ho.

En el models de gestió es parla de la glocalització, és a dir, pensar en global però actuant en local, i la Cambra de Terrassa ho porta fent des de fa molt temps. La mirada cap a Europa, permet entendre els reptes que compartim i trobar sinèrgies per a presentar-los en un projecte que pugui utilitzar els recursos atorgats de manera que generi un impacte molt més gran.

Les xifres dels darrers anys no enganyen. Els fets ens diuen que com a Cambra de Terrassa s’han gestionat en projectes europeus més de 7 milions d’euros en 35 projectes. Generant impacte en digitalització, emprenedoria i incrementant la capacitat de connectar la demarcació de Terrassa al món.

Aquest 2020, malgrat la Covid que ens està afectant a totes les empreses i negocis, en termes de projectes europeus ha estat un any actiu. S’han presentat 14 propostes, i dues ja es troben en funcionament, sent la Cambra de Terrassa líder en vàries d’elles. I per la resta, esperant resposta o en llista d’espera, així que les dades ens mostren que l’èxit arriba quan es treballa sense pressa i amb determinació.

A més, aquest any s’ha constituït el Digital Impulse Hub, una iniciativa conjunta per impulsar la digitalització de les Pimes, l’administració local i l’educació. El Impulse Hub es troba emmarcat en la iniciativa del programa Digital Europe. Amb l’experiència de la Cambra de Terrassa, es persegueix tenir impacte en tot el territori català. Per aquest motiu en són part activa la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya, els Ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Terrassa, el Consell General de Cambres de Catalunya i Localret (el consorci per la digitalització de l’Administració local a Catalunya).

Però a més i malgrat la pandèmia, s’ha continuat amb projectes que ja estaven encetats. Un d’ells el programa “Erasmus per joves emprenedors” ha permès 324 intercanvis entre nous emprenedors i empresaris consolidats d’Europa.

I el 2021 l’encetarem amb d’altres projectes guanyats recentment. El “SpinTeams”, que permetrà que idees que surtin de les universitat puguin consolidar-se en projectes empresarials, i que inclou la mentorització i el networking internacional. I el “Digis”, un projecte de digitalització que incorpora la Realitat Virtual i Augmentada orientada a la Formació Professional en l’àmbit Audiovisual. Ambdós projectes amb la participació d’altres països europeus.

La Cambra de Terrassa té la mirada a Europa, i amb aquesta mirada Global, busca sinèrgies amb altres regions d’Europa, amb els mateixos reptes empresarials que les nostres empreses, que permetin sumar esforços, per tal d’actuar en Local i poder ser útils a les empreses de la nostra demarcació, que són la nostra raó de ser.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa