MónTerrassa
La Cambra de Terrassa denuncia una paràlisi en les administracions

La incomoditat i la preocupació han estat les grans protagonistes a la Cambra de Comerç de Terrassa en la trobada anual amb el mitjans de comunicació, celebrada aquest matí a la mateixa Cambra al carrer Blasco de Garay. Durant la trobada, els representants han expressat el seu neguit en quant a la “paràlisi” de les administracions, que afecten i obstaculitzen de ple la seva activitat en pro del teixit socioeconòmic. Ramón Talamàs, president de la Cambra, ha exposat que s’han sentit menyspreats per la Generalitat de Catalunya, així com també l’Ajuntament de la ciutat. 

Talamàs ha subratllat que aquest malestar ve de l’anterior Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), on “les Cambres no hi vam ser presents”, però sí que va comptar al la participació de Foment del Treball, Pimec, Comissions Obreres, UGT, i la pròpia Generalitat, ha afirmat. En aquest sentit, i per evitar l’absència de les Cambres en el pacte, des de la Comissió d’Economia Circular, Indústria i Competitivitat (CECIC) -comissió que lidera la Cambra de Terrassa i que impulsa diferents iniciatives sobre aquestes matèries- es va reivindicar el paper fonamental de les Cambres com a “representants del teixit empresarial i com a coneixedores de la realitat del món industrial”. El Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va acceptar la demanda que les cambres catalanes haurien de participar en els grups de treball del PNI, però “incomprensiblement no s’ha perfeccionat aquesta demanda”, critiquen. 

Així doncs, en la trobada d’avui el president ha tornar a reclamar el protagonisme que es mereixen les Cambres pel que fa el Pacte Nacional per a la Indústria i ha denunciat aquest sentiment de menyspreu.

En quant a l’Ajuntament de Terrassa, Talamàs ha reivindicat molta més agilitat, i confirma que existeix un “distanciament que no s’ha pogut arreglar i que preocupa”. Aquesta distància ve del passat més de març, quan en la sessió plenària municipal, la regidora Núria Marin “va titllar a l’entitat com a vuitcentista” després que Talamàs fes “una clara crítica a la paràlisi de l’Ajuntament en els temes de promoció econòmica”. “Malauradament, la situació no s’ha arreglat i com a mostra permanent de la referida paràlisi, cal assenyalar que fins avui no s’ha rebut, tampoc sabem si s’ha redactat, l’acte especial a la qual es va comprometre l’Alcalde de Terrassa per recollir la gran quantitat de reptes que van sorgir en les diferents intervencions”, ha conclòs Talamàs.     

Tot i aquesta paràlisi, la Cambra confirma que està “més activa que mai“, sobretot en el conjunt de la resta de les Cambres de Catalunya. Afirmen que segueixen compromesos amb el desenvolupament econòmic de la demarcació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa