MónTerrassa
La Cambra de Terrassa ajorna els pressupostos pel 2022
  • CA

Els pressupostos pel 2022 de la Cambra de Comerç de Terrassa s’ajornen degut a situació d’incertesa, la preocupació, i davant la paràlisi de les administracions públiques, tant autonòmiques com locals. Així ho ha anunciat Emili Pablos, tresorer de la Cambra de Comerç de la ciutat, durant la trobada anual dels representants de la Cambra amb els mitjans de comunicació celebrada aquest matí. Pablos ha explicat que es tracta d’una decisió acordada conjuntament entre totes les Cambres de Catalunya. 

Una de les causes principals d’aquest ajornament és la Llei de Cambres, que “està desfasada de la realitat econòmica”, ha descrit Susanna Patiño, secretària general de la Cambra de Terrassa. Ha explicat que “l’actual marc normatiu és de l’any 2002 i no es troba alineada amb la legislació espanyola, la Llei bàsica de les Cambres de l’any 2014”. En aquest sentit, han demanat una Llei Catalana de Cambres, ja que Catalunya és l’única comunitat autònoma sense una legislació pròpia.

Emili Pablos, tresorer de la Cambra de Comerç de Terrassa | Cristóbal Castro

Actualment, la Cambra està participant activament en un grup de treball -juntament amb altres Cambres catalanes i el Consell General de Cambres i la Generalitat de Catalunya-, amb l’objectiu de consensuar una proposta per aconseguir un avantprojecte que permeti fer possible aquesta Llei de les Cambres de Catalunya, una llei “absolutament necessària per garantir les funcions públiques de les Cambres, reforçar la seguretat jurídica i definir serveis adaptats a les necessitats actuals del teixit empresarial català”, comunica l’entitat. Però Patiño creu que “la norma no va al ritme al que hauria d’anar”.

Des de la Cambra es considera que aquesta possible llei és una bona oportunitat per transformar l’organització interna de les cambres i la seva estratègia de prestació de serveis al teixit empresarial, així com per definir un finançament públic basal, que doti la prestació bàsica de serveis a les empreses i les actuacions de participació de les Cambres. 

Dèficit de 215.000 euros pel 2021

Per la seva banda, Pablos ha explicat que pel 2021 la Cambra de Terrassa tindrà un dèficit de 215.000 euros per “la manca del compromís verbal de la Generalitat de Catalunya amb les Cambres de donar un finançament extraordinari”, tal i com sí que es va fer l’any 2020. Aquell any es van atorgar 2,5 milions d’euros, dels quals la Cambra de Terrassa en va rebre 140.000 aproximadament. Pablos ha posat com exemple que “mentre que la Cambra ha dedicat un 67% de les seves activitats a accions públiques, el finançament públic és només del 38%, i la resta és del sector privat”. Amb aquests dos números, Pablos ha volgut demostrar de forma senzilla aquest dèficit de finançament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa