MónTerrassa
La Cambra seguirà gestionant els Erasmus per a nous emprenedors
  • CA
x
Cambra de Terrassa | CAMBRA TERRASSA

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa seguirà gestionant el programa europeu de mobilitat Erasmus per a Nous Emprenedors tres anys més. Així ho ha acordat la Comissió Europea, que ha donat confiança a l’organisme egarenc, que lidera el consorci europeu d’entitats vinculades a aquest tipus d’Erasmus. La decisió ve determinada pel ritme de creixement i consolidació experimentat en els darrers anys. Dissenyat per promoure a nivell europeu l’activitat emprenedora mitjançant l’aprenentatge i la transferència de coneixements a través de l’intercanvi transnacional de nous emprenedors i empreses consolidades europees, l’Erasmus per a Nous Emprenedors ha complert la seva desena edició.

Un total de 265 participants entre nous emprenedors i empreses d’acollida han participat en la darrera edició del programa d’intercanvi europeu de coneixement i experiències entre nous emprenedors i empresaris consolidats. En el període 2017-2018, un total de 133 nous emprenedors han fet una estada en empreses de tot Europa i s’han acollit 132 nous emprenedors en empreses consolidades en el marc del programa. La Cambra de Terrassa, que des de l’any 2009 ha estat implicada activament de forma ininterrompuda en el programa, ha assumit el rol de liderar el consorci europeu per operar en el marc del programa Erasmus per a Nous Emprenedors des de l’any 2017. L’entitat terrassenca, que s’ha convertit en l’única organització catalana que ha gestionat ininterrompudament el programa en el transcurs dels darrers deu anys, va acollir una trobada Alumni internacional el passat 29 de novembre per celebrar aquesta efemèride que va comptar amb la participació de 26 exparticipants de nou països diferents (Espanya, Itàlia, Bèlgica, França, Alemanya, Eslovàquia, Polònia, Hongria i Armènia).

Balanç de deu anys

Amb ocasió de la celebració dels deu anys de desenvolupament del programa, la Cambra de Terrassa ha elaborat una enquesta per a saber quin ha sigut l’impacte que ha suposat, en l’àmbit professional, aquesta l’experiència per als participants. El 81% dels nous emprenedors manifesta que encara manté contacte amb l’empresari amb qui va fer l’intercanvi i el 34% manté relacions estables de negocis amb el seu empresari mentor. Per la seva part, el 53% dels nous emprenedors asseguren que establiran relacions de negoci amb l’empresari d’acollida en un futur.

El 72% dels nous emprenedors encara no tenien empresa constituïda en el moment de participar en el programa i el 28% restant o bé tenia empresa o era autònom amb menys de 3 anys d’activitat. El 40% dels nous emprenedors participants han creat la seva pròpia empresa i encara mantenen l’activitat; el 14% expressa que té previst crear la seva empresa en els propers sis mesos i el 12%, en els propers dotze mesos. D’acord amb aquestes xifres, un total del 66% dels participants al programa Erasmus per a Nous Emprenedors hauran acabat constituint la seva pròpia empresa.

Per a la Cambra de Terrassa, aquest alt percentatge constata de forma fefaent l’eficàcia del programa de mobilitat europeu a l’hora d’accelerar l’aprenentatge del nou emprenedor per millorar l’estratègia i la gestió del seu nou projecte o futura empresa i la recerca de noves oportunitats de negoci, mitjançant el coneixement de la realitat d’una empresa en funcionament, la millora dels coneixements tècnics, l’accés a un entorn favorable a la creació de negocis en comú amb un empresari d’acollida i l’accés i coneixement de nous mercats europeus i nous procediments de treball. Pel que fa al perfil del nou emprenedor, del total dels participants actius en el transcurs dels darrers deu anys, el 83% corresponen a menors de 40 anys i el 17% a majors de 40 anys, en el moment d’incorporar-se al programa. Per gènere, el 65% de participants són dones i el 35% són homes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa