MónTerrassa
La Cambra, preocupada per la pèrdua del comerç de proximitat
  • CA
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va rebre la visita de Meritxell Budó, Consellera de la Presidència
la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va rebre la visita de Meritxell Budó, Consellera de la Presidència i | cedida

!--akiadsense-->

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va rebre la visita de Meritxell Budó, Consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, acompanyada de Miquel Àngel Escobar, Secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran; Núria Balada, Assessora del Departament de la Presidència; Jordi Cabrafiga, Cap del Gabinet de la Consellera i Miquel Sàmper, Regidor de l’Ajuntament de Terrassa per Junts per Terrassa. Per part de la Cambra de Terrassa, van assistir el Vicepresident Primer, Santiago Sabatés; la Vicepresidenta Tercera, Natàlia Cugueró; els/les Vocals del Comitè Executiu, Fanny Novell, Jordi Roset i Miquel Serracanta; els Vocals dels Ple, Ignasi Castelló i Avel·lí Martorell; el Director Gerent, Josep Prats i la Secretària General en Funcions, Susanna Patiño. Després d’una exposició de la realitat i estratègies, les quals el nou Comitè Executiu està treballant i concretades en el seu pressupost, Fanny Novell, la representant de la Cambra en matèria de comerç, va explicar a la Consellera com es valora, des de la Cambra, l’evolució del comerç i, en concret, la preocupant pèrdua del comerç de proximitat, demanant que s’actuï estructuralment des del Govern, per tal de millorar la coordinació de llicències comercials entre municipis, que s’afavoreixi la fiscalitat i que s’aprovi la llei dels APEUs per tenir alternatives de gestió dels centres de les ciutats, que han de combinar bé el comerç de valor afegit, l’oci, la cultura i la gastronomia.

També, el sector industrial va ocupar part dels temes de la trobada; el vicepresident Santiago Sabatés va informar que la Cambra de Terrassa es responsabilitza en aquesta nova etapa cameral de la Comissió d’Indústria i Economia Circular del Consell General de Cambres de Catalunya. Es va traslladar a la representant del Govern que la demarcació de Terrassa té, avui per avui, potencial per acollir inversions industrials de gran format, fruit de la previsió de desplegament de nou sòl industrial i que és molt important que es tingui present per mantenir el caràcter industrial del Vallès. En aquest capítol, la vicepresidenta Natàlia Cugueró va remarcar la necessitat de desplegar una FP dual alineada amb els models centre- europeus.

Pel que fa a les infraestructures, tema que es considera cabdal per a la competitivitat de la demarcació, es va demanar al Govern determinació en l’execució del Pla Especial de Mobilitat del Vallès, una proposta de desplegament d’infraestructures del 2500 milions d’euros que es va reblar són necessaris per mantenir el dinamisme socioeconòmic. La Cambra va traslladar a la Consellera que els Ajuntaments de la demarcació viuen desinformats sobre la realitat de la B-40, endarrerida fins a no poder esperar més i sense la informació adequada per poder organitzar urbanísticament els seus municipis. Es va comentar la situació actual de l’avantprojecte de la llei de cambres catalanes, en el qual la Cambra de Terrassa hi ha contribuït molt directament i que continua sense tancar-se la seva aprovació ni resoldre’s el capítol del finançament. Finalment, es va fer una revisió de l’evolució de l’activitat de la Cambra i la seva realitat econòmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa