MónTerrassa
La Cambra adverteix la Generalitat, o nova llei o les cambres desapareixen
  • CA

La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa adverteix la Generalitat de Catalunya, o hi ha una nova llei de cambres al país o aquestes desapareixeran en sis anys, ha reblat Santiago Sabatés, vicepresident primer. Una afirmació que ha estat ratificada pel president, Ramon Talamàs.

“La futura Llei de Cambres ha de marcar clarament les funcions de les cambres, la seva representativitat i el seu finançament, aquest necessàriament en dues vies: diners públics i prestació de serveis a l’empresa. Esperem que aquesta llei sigui una realitat abans de finalitzar el mandat dels actuals òrgans de govern. A Catalunya tenim una situació de “llimb” legal si ho comparem amb altres comunitats autònomes, que ja tenen normativa cameral aprovada i adaptada”, ha explicat Santiago Sabatés

Ramon Talamàs demana que es faci una passa més per portar la Llei de Cambres al Parlament, després dels intents de fer-la efectiva els anys 2016, 2017 i 2020. “Té un consens de les 13 cambres, cosa que no és senzilla perquè tots tenim els mateixos objectius però amb grandàries diferents, algunes amb 400 empreses, d’altres amb 10.000”.

Santiago Sabatés, vicepresident primer de la Cambra de Terrassa/Cristóbal Castro

Pèrdua d’ingressos

Les cambres catalanes van perdre el 2010 el 75% dels seus ingressos per l’eliminació de les quotes obligatòries, i des de llavors s’han hagut de reinventar per sobreviure. Per aquesta raó els dirigents locals reclamen la llei ja, per tenir un camp de joc delimitat. Santiago Sabatés ha ressaltat que poques empreses superarien una davallada tan espectacular de diners, i es veurien obligades a plegar.

Un grup de treball, en el qual la Cambra de Terrassa, ha participat activament en un text, posteriorment acordat per les tretze membres, que pretén “adaptar les cambres a l’actual realitat que necessita institucions renovades, fortes, útils i que puguin col·laborar amb tots els agents de l’àmbit econòmic i el mateix Govern, i fer-ho sense duplicitats i adaptant-se als nous paradigmes de la governança oberta i participativa basada en el respecte a la diversitat i el diàleg amb tots els actors rellevants, essent necessari preservar i diferenciar la defensa de l’interès general que correspon a les Cambres, del de representació de les empreses que correspon a les organitzacions empresarials.

La Cambra ha fet aquest dimarts, 29 de novembre, la tradicional trobada de Nadal amb els mitjans de comunicació. Aquesta vegada, en un escenari especial, la Coral de Prodis un dels locals més emblemàtics i històrics de la ciutat: La Coral dels Amics. Amb més de 100 anys d’història. Ara Prodis l’ha omplert de vida i inclusió amb la gestió del bar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa