MónTerrassa
La Cambra de Terrassa demana una B-40 fins a Granollers
  • CA
Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, ha presentat aquest matí els eixos d’actuació
Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, ha presentat aquest matí els eixos d’actuació | cedida

!--akiadsense-->

Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, ha presentat aquest matí els eixos d’actuació que l’entitat ha fixat per l’actual mandat. Una institució que abraça 12 municipis i té 37.000 empreses. Infraestructures, internacionalització i formació són dues de les grans prioritats sobre les que es treballa, ha enfatitzat el president. “On veiem que hem de fer un canvi estratègic és en emprenedoria i assessorament”.

Les infraestructures preocupen especialment. Perquè no s’acaben i pel baix nivell d’execució de les pressupostades ha reblat Talamàs. Els dèficits, recorda, afecten greument l’activitat econòmica. I, com ha explicat, els retards fan que determimats aspectes s’hagin de replantejar, com és el cas del túnel de Viladecavalls, on el sistema d’enllumenat ha quedat ja obsolet per les noves directrius legals.

Nacho Navarro: “Cal la B-40. Per afavorir la competitivitat de les empreses. La Cambra celebra que es torni a parlar d’infraestructures. Treballarem per articular els consensos necessaris. Exemple més clar és la B-40. Denunciem el retard de l’obra. Insistim en acabar-la el 2020, el tram de connexió de Viladecavalls i fins a Abrera. Sobre el perllongament fins a Sabadell, hi estem a favor. La B-40 no pot morir a una rotonda o a la riera de Les Arenes. A mitjà termini cal el perllongament fins a Granollers. És el disseny lògic, i a més reduirà trànsit AP7 i B-30.” El model proposat és el que ja funciona, una via ràpida amb dos carrils per sentit. La Cambra també aposta per un Quart Cinturó ferroviari i connexions directes amb el port i l’aeroport.

Ramon Talamàs ha estat acompanyat aquest matí pels vicepresidents Santiago Sabatés, Juan Ignacio Navarro i Natàlia Cugueró, i pel tresorer, Emilio Pablos. El president ha reblat que es va fer una executiva compensada amb eines de país.

Avui també s’ha tornat a explicitar el posicionament sobre l’eix de la B-40 i la xarxa ferroviària; així com davant l’avantprojecte de la Llei de Cambres, la sentència del Procés i els nous reptes per a la sostenibilitat global.

La definició d’objectius i estratègies arriba després de la renovació del ple, que es va constituir el passat 13 de juny. L’equip de Ramon Talamàs va guanyar les eleccions, però en virtut de l’acord amb la candidatura d’Eines de País, que també va concórrer al procés electoral. Tres representants d’aquesta candidatura s’han integrat a l’executiu.

Durant aquests primer mesos, les reunions s’han celebrat a les seus d’empreses de la demarcació i les sessions plenàries en diferents municipis de la demarcació, ha explicat Nacho Navarro. “La Cambra ha de fer de transmissió entre les administracions locals i la Generalitat”. Així mateix s’han mantingut trobades amb els alcaldes. L’apropament al territori ha permès detectar les inquietuds i camps de col·laboració en els que s’aprofundiran en els mesos vinents. “L’activitat comercial tradicional està en situació límit.” En l’àmbit de la indústria, “la preocupació dels consistoris és què poden fer per potenciar els polígons industrials”.

Les obres inacabades a la B-40 i l’enllaç B-30 amb l’A2 a Castellbisbal, “frena el que han de fer els ajuntaments però que depenen del que passi amb les dues grans vies”, afirma Nacho Navarro que els hi han fet arribar alcaldes i regidors.

Sabatés ha abordat la sentència del Procés i el posicionament previ abans del veredicte. “La llarga presó preventiva era injustificada. La Cambra és un ens plural i el que expressàvem era la posició davant la judicialització davant d’un tema polític. També demanàvem una llei d’amnistia si hi havia condemna, perquè les penes són exagerades. I ens mostràvem en contra de l’aturada de país.”

Línies estratègiques

Les principals línies estratègiques de la Cambra de Terrassa per al període 2020-2030 se centren en potenciar el seu paper de representació empresarial; fomentar la internacionalització de les empreses excel·lint en els seus serveis i assessorament al teixit empresarial, amb atenció especial a tots els projectes europeus de promoció empresarial, i més concretament a aquells que estan lligats a la sostenibilitat, la digitalització i l’emprenedoria; i la formació, que mantindrà els programes PICE i potenciarà l’exitós programa PLATÓ de formació de directius, ampliant la seva cobertura i d’altres col·lectius.

Aquest nou impuls de l’entitat és possible, s’ha remarcat, gràcies a l’equilibri econòmic assolit en els darrers exercicis i la potencialitat de l’equip professional, han reblat els directius de la institució egarenca. El pressupost de la Cambra de Terrassa per al 2020, que ja ha estat aprovat, és de 2,4 milions d’euros. Entre els projectes a mitjàt ermini, destaca el de remodelar dues plantes de la seu oficial de l’entitat per oferir espais comuns amb serveis addicionals a les empreses que s’instal·lin per crear un entorn relacional i de negocis que permeti aprofitar l’ampli i consolidat coneixement i experiències del conjunt de les empreses de la demarcació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa