MónTerrassa
Bon Preu elimina 38 tones de plàstic durant el 2018
x
Pomes al supermercat Bon Preu | BON PREU

El Grup Bon Preu ha eliminat 38 tones de plàstic durant l’exercici 2018, tancat el 28 de febrer del 2019. “Conscients de l’excés de plàstic en l’embalatge de productes, Bon Preu està treballant intensament amb els seus proveïdors per reduir la quantitat de plàstics als seus establiments i fomentar el respecte al medi ambient. El grup ha pres diverses mesures per retirar els embalatges de plàstic i, així, oferir alternatives més sostenibles als clients.

Des de l’1 d’agost, van eliminar els alvèols de plàstic a la secció de fruita i verdura i es van substituir per alvèols de cel·lulosa. Això ha permès reduir 20 tones de plàstic l’any. També s’han eliminat safates de plàstic de referències com el porro tallat, xirivies, api tallat, naps, col llombarda, col valenciana, dàtils i pebrot del padró, el que ha permès estalviar 9 tones de plàstic l’any. També s’han eliminat els envasos de plàstic en el 85% de la fruita i la verdura ecològica (8 tones menys); s’ha canviat el format de la malla de taronges de km 0 (600 kg de plàstic menys) i en quatre referències de carn s’ha implantat la substitució de l’envàs de plàstic per una safata de cartró.

Bon Preu també ha aplicat altres mesures de substitució que permetrien retirar del mercat 20 tones de plàstic més l’any, que se sumarien a les 38 ja retirades durant el 2018. Una de les novetats previstes és les proves amb el paper d’herba (graspapier) que s’utilitzarà en l’embalatge del tomàquet madur ecològic i en el tomàquet de ramell ecològic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa