MónTerrassa
Babau crea bosses amb llum que eviten perdre temps rebuscant a l’interior

L’empresa Babau Barcelona calcula que les persones perden aproximadament dos minuts al dia buscant objectes a l’interior d’una bossa, el que es tradueix en 12 hores a l’any i 40 dies en tota la vida. L’empresa, amb seu a Terrassa, té una solució: Bosses amb il·luminació a l’interior que permeten trobar fàcilment el moneder, els auriculars o les claus de casa. Babau fa catorze anys que crea aquestes bosses i ja n’ha venut més de 45.000 arreu del món, segons el portal Murcia.com.

Es tracten de bosses i motxil·les que, des de fora, son com qualsevol altre, però en una butxaca petita de dins s’hi troben dues piles amagades que donen llum a l’interior, el que les fa úniques. Totes les bosses i motxilles es creen al taller de Terrassa, situat al carrer de Salmerón, on hi treballen sis persones d’una manera “molt artesanal”, segons apunten a la seva pàgina web. A Terrassa es poden trobar a la botiga Big Bag, al Raval de Montserrat, 4.

Aquest any 2022 han aconseguit facturar 440.000€, un 12,8% més que l’any passat, apunta el portal. De cara aquest 2023, l’empresa preveu expandir-se a més països de la Unió Europea, com Polònia o Estònia, entre altres. Actualment ven els seus productes a països com França, Bèlgica o inclòs Xile, tot i que el mercat principal continua sent a l’Estat espanyol.

Babau crea bosses amb llum que eviten perdre temps rebuscant a l’interior | Instagram Babau

Bosses amb il·luminació interior 100% terrassenques

El sistema d’il·luminació funciona amb llums LED de baix consum i és “molt senzill”. Només s’ha prémer un botó, que es troba en un lloc “molt intuïtiu” que “es prema gairebé automàticament a l’obrir la bossa”. Després d’uns quinze segons, la llum s’esvaeix automàticament. “D’aquesta manera tindràs les mans lliures i no hauràs de pensar en apagar la llum”, expliquen. El sistema compta amb diferents punts d’il·luminació perquè no es cobreixi la llum amb la mà al buscar a dins.

Les llums LED poden durar fins a 3 o 4 anys amb un ús normal. Tot i així, l’empresa exposa que “si les piles es gasten, es poden reemplaçar fàcilment ja que són de l’tipus AAA. Les pots trobar a qualsevol botiga o en el comandament a distància del teu televisor”.

Babau crea bosses amb llum que eviten perdre temps rebuscant a l’interior | Instagram Babau

Babau: catorze anys d’aprenentatge i bosses fetes artesanalment

L’empresa va iniciar aquesta trajectòria l’any 2009, en plena crisi econòmica. En Dani i en Lluís “volíem dur a terme un projecte en el qual tinguéssim el control de cada un dels passos i així poder projectar en ell la nostra personalitat”, expliquen.

A partir d’aquí, van iniciar “un llarguíssim camí d’aprenentatge” amb molt pocs recursos però amb moltíssima empenta i un esperit total de do-it-yourself. “Equivocant i rectificant, adaptant-nos i formant-nos contínuament, vam anar modelant el que avui en dia és Babau”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa