MónTerrassa
Axioma Solucions, finalista al XIV Premi Europeu de la Prevenció de Residus

Axioma Solucions Integrals i Serveis de Suport Sanitari S.A, ha estat seleccionada com a finalista al XIV Premi Europeu de la Prevenció de Residus. L’empresa de Terrassa ha vist com el seu projecte Vestim els quiròfans amb zero residus i amb menys emissions ha estat molt ben valorat pel jurat i opta a ser un dels guanyadors dels guardons que es lliuraran el pròxim 1 de juny en una cerimònia a Dublín, en el marc del Dublin Circular Economy Hotspot.

Es tracta d’un dels cinc projectes catalans que l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat enguany al certamen. La candidatura ha estat una de les 16 finalistes entre els 58 candidats nominats. El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives dutes a terme durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), tenint en compte criteris d’originalitat, innovació, adaptabilitat a altres contextos regionals o locals, mobilització del públic objectiu i durada.

Residus tèxtils reutilitzables

El projecte impulsat per Axioma Solucions ha fomentat un nou model de servei per a cinc hospitals catalans, entre els quals hi ha l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, en què es busca substituir de manera progressiva tot el material tèxtil quirúrgic d’un sol ús per a material reutilitzable. Sempre garantint els requisits d’esterilitat i traçabilitat.

A més de MútuaTerrassa, els altres centres sociosanitaris son l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital de la Vall d’Hebron, l’Hospital de Mollet i l’Hospital Universitari de Bellvitge, tots ells es proveeixen d’AXIOMA amb diferents productes tèxtils reutilitzables com són les bates de protecció EPI, les bates estèrils, els pijames quirúrgics i la cobertura quirúrgica (camps quirúrgics).

Cal tenir en compte que una intervenció major on s’utilitzi material d’un sol ús pot generar, aproximadament, uns 3.5 kg de residus. Amb el material tèxtil d’AXIOMA la generació de residus per cada intervenció major o menor és nul·la. Així, a tall d’exemple, en una setmana es pot arribar a estalviar en residus ha estat de 3.036 kg.

L’empresa terrassenca també dona servei a més d’una vintena de centres sanitaris de tot Catalunya, entre els quals el Consorci Sanitari de Terrassa, abastint-los de producte tèxtil reutilitzable i gestionant tot el servei de lliurament, recollida, gestió i control del producte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa