MónTerrassa
L’atur torna a augmentar a Terrassa després de nou mesos a la baixa
  • CA

El 2022 no comença amb bones notícies pel que fa a les xifres de l’atur a Terrassa: el nombre d’aturats a la ciutat ha tornat a augmentar aquest darrer més de desembre, després de nou mesos consecutius a la baixa. Segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, l’últim mes del 2021 ha acabat amb 13.083 persones sense feina a la ciutat, 63 més que el mes de novembre, quan se’n van registrar 13.020. L’augment és molt lleuger, però trenca un seguit de nou mesos consecutius de tendència a la baixa.

El pic mes alt d’aturats des de l’esclat de la pandèmia a Terrassa va ser aquest més de febrer, amb un total de 17.297 persones sense feina, i des de llavors la xifra no ha parat de disminuir, fins ara. La davallada més significativa va ser el més de novembre, amb 362 persones menys aturades respecte el mes d’octubre, una baixada que no s’havia vist en els últims quinze anys i que va superar el rècord de l’any 2018, quan es van registrar vuit mesos de descens consecutius.

Tot i que la xifra ha tornat a pujar, la ciutat es troba en una bona situació respecte fa un any, ja que el mes de desembre de 2020 hi havia un total de 16.965 persones a l’atur, 3.882 més que a l’actualitat.

Una situació similar al Vallès Occidental

La situació al Vallès Occidental és similar. La comarca trenca nou mesos consecutius de descens de la desocupació amb 79 persones desocupades més respecte el mes de novembre, el que representa un augment de 0,2%. Segons les dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, el desembre ha tancat amb 47.105 persones aturades i la taxa d’atur registral estimada es manté en el 10,5%.

L’atur augmenta en dotze municipis, es redueix en deu i es manté en un. Entre els municipis amb més persones desocupades, el creixement mensual ha estat més intens a Rubí. En canvi, entre els que redueixen la xifra de persones aturades, destaca la caiguda de Cerdanyola del Vallès i Castellar del Vallès.

Atur registrat el més de desembre de 2021 | Consell Comarcal del Vallès Occidental

A diferència de la comarca, l’atur disminueix a Catalunya en 664 persones (-0,2%) i se situa en 369.158 persones a finals de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa