MónTerrassa
Arrenca la 4a edició de ‘Singulars’ per promoure l’ocupabilitat dels joves
  • CA

Cecot Formació i Desenvolupament torna a posar en marxa la quarta edició de ‘Singulars’ amb l’objectiu de promoure la millora de l’ocupabilitat entre els joves, treballant el seu projecte professional de manera individual i incentivant la seva contractació laboral. El programa està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació i al registre de Garantia Juvenil interessats en formar-se en un ofici.

“L’any passat, malgrat les dificultats que l’impacte de la COVID-19 va afegir a la ja problemàtica alta taxa d’atur juvenil, vam assolir uns resultats positius. A l’edició de 2020 vam aconseguir que un 40% dels participants s’inserís laboralment i que un 25% retornés al sistema educatiu”, explica Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament. Afegeix que “és per això que insistim en desenvolupar polítiques actives d’ocupació per col·lectius com el dels joves. En el cas del Singulars estem treballant amb sectors, com l’industrial, on es continua necessitant incorporar perfils professionals que no es troben”.

L’altra dada important en les edicions anteriors de ‘Singulars’ és la del retorn d’una part d’aquests joves al sistema educatiu: “En l’edició del 2019 vam assolir un 53% de contractació o retorn a sistema educatiu del total de participants. És un bon índex col·lectiu”, subratlla Martínez.

Cecot Formació i Desenvolupament capacitarà, professionalitzarà i orientarà aquests joves, en tres especialitats: activitats auxiliars de magatzem, activitats auxiliars de comerç i operacions auxiliars de muntatges i manteniment d’equips elèctrics i electrònics. La principal novetat aquest any és que es realitzaran unes accions formatives professionalitzadores i mòduls de pràctiques en centres de treball, orientats a l’obtenció de Certificats de Professionalitat. Aquests certificats es complementaran amb una formació en competències que ajudaran als participants a potenciar i consolidar habilitats comunicatives i emocionals, així com actituds i experiències en el context de les relacions humanes i socials.

En paral·lel, l’equip tècnic acompanyarà als participants mitjançant els serveis d’orientació i de tutorització individual per tal d’aconseguir una inserció laboral estable o el reingrés al sistema educatiu formal del jove participant, que és l’objectiu principal del projecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa