MónTerrassa
Un any d’acompanyament per a la inclusió sociolaboral de 60 egarencs
  • CA
Participants al programa Efecto Emplea d'Acció contra la Fam
Participants al programa Efecto Emplea d’Acció contra la Fam | Acció contra la Fam

!--akiadsense-->

Millorar l’autoestima, la comunicació o la resistència a la frustració són passos necessaris per trobar feina. Aquest és l’eix en què s’ha centrat el programa Efecto Emplea d’Acció contra la Fam i que s’ha desenvolupat durant el 2018 al municipi de Terrassa per afavorir la inserció sociolaboral de 60 persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania.

El programa ha ofert orientació, assessorament, formació en competències transversals i la realització de pràctiques no laborals. Els participants han millorat competències bàsiques per a l’ocupació com la comunicació, gestió del temps, compliment de normes i tasques, resistència a la frustració, resolució de conflictes o iniciativa. Així mateix, han enfortit les competències socials bàsiques com la gestió de les emocions, autoestima, coneixement personal, alimentació, organització econòmica o autocontrol.

El programa ha finalitzat amb una cerimònia de cloenda al Vapor Universitari de Terrassa a la qual han assistit la tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Eva Candela; la directora de Serveis d’Ocupació i Formació, Dolores Megias; la gerent de Societat Municipal de Terrassa, Lídia Guillén; la cap de districte d’Atenció Social Primària, Sonia Arnau; i el gestor d’Acció social d’Acció contra la Fam a Catalunya, Agustí Jorba.

A l’acte han expresat les seves vivències dues participants del programa, Valeria Amaya i Concepción Sánchez, i dues empreses col·laboradores, Cervi i Alonso&Co. “Donar-vos les gràcies als participants per haver estat cada dia en els tallers, en especial a totes les dones per lluitar pels nostres drets en el món laboral, als serveis municipals que ens han ajudat a tirar endavant el projecte i l’han fet possible i a les empreses que han col·laborat amb nosaltres i són les que us donaran llocs de treball perquè pugueu seguir endavant” ha destacat Eva Candela, tinent d’alcalde de Terrassa.

Tot i que el programa ja ha finalizat, Agustí Jorba ha explicat als participants que “encara teniu molts reptes per endavant i en tot el que necessiteu estarem amb vosaltres”. A dia d’avui, 13 persones ja estan treballant i s’estima que en els propers mesos aquest nombre augmenti, segons les experiències prèvies en altres municipis. Aquest programa està cofinançat pel Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa