MónTerrassa
Antoni Abad, president de Cecot, vicepresident de Foment del Treball
  • CA

La Junta Directiva de Foment del Treball ha nomenat vicepresident el terrassenc Antoni Abad. La patronal vallesana va recuperar el març la seva condició de soci i s’hi va reincorporar un any després que fos expulsada temporalment. El canvi de direcció a Fomenti i l’arribada al càrrec de Josep Sánchez Llibre va rebaixar la tensió entre el seu antecessor, Joaquim Gay de Montellà i Antoni Abad. El passat mes de novembre, Foment va iniciar un expedient per determinar si la patronal amb seu a Terrassa s’havia extralimitat territorialment la qual cosa va derivar en un nou expedient, aquest cop d’expulsió. En aquell moment, el president Joaquim Gay de Montellà ja es va mostrar partidari de la sortida de CECOT de la patronal. El 6 de novembre, va assegurar que “el que ha de tenir present [CECOT] és que se sentirà més còmode i més lliure amb una altra entitat o amb un altre tipus associatiu que el que tenim ara amb Foment”. Gay de Montellà va considerar, a més, que sí hi havia hagut “una transgressió dels acords que vam prendre fa un any perquè no hi haguessin dificultats de valoració”.

De fet, no era el primer cop que s’inicia un expedient contra CECOT per aquest motiu. Al desembre de 2016, Gay de Montellà va proposar la suspensió temporal de CECOT al sí de la patronal durant el 2017, decisió que finalment es va evitar amb un acord entre CECOT i Foment formalitzat al febrer de 2017, en el qual CECOT es comprometia a respectar l’abast territorial de la seva activitat, entre d’altres.

Nous nomenaments

Amb els nous directius, segons Foment, “es dota els Òrgans de Govern i Assessors de Foment del Treball dels recursos necessaris per avançar i consolidar aquesta institució com una patronal més representativa -que integra grans, mitjanes, petites, microempreses i autònoms-, més eficaç -en la defensa i promoció dels interessos empresarials, de l’economia productiva davant les administracions públiques, catalanes, espanyoles i europees; i davant els poders executius, legislatius i, si cal, judicials-; més útil -a la prestació de serveis a les empreses i als empresaris-, més autònoma econòmicament -que depengui només de les quotes als afiliats- i, en definitiva, un Foment del Treball més gran i més fort.

La junta ha ampliat avui fins a catorze les vicepresidències de Foment en incorporar els presidents de les organitzacions territorials de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, les dues comissionades (la de Digitalització i Innovació, i la de Valors, Ètica i Compromís), el president de la Cecot, que recupera així la posició després de la reincorporació de la patronal vallesana a Foment, i el president de la Comissió Internacional de Foment del Treball. De la mateixa manera, s’ha aprovat el nomenament de quatre consellers assessors de Public Affairs que confirmen la missió prioritària de Foment com a lobby davant l’administració pública en la defensa dels interessos empresarials. Els quatre consellers de Public Affairs incorporen una intensa trajectòria professional i són profunds coneixedors dels processos legislatius i dels reguladors dels diferents sectors econòmics de l’activitat empresarial”.

La Junta Directiva ha aprovat també la creació de dues noves comissions assessores. Es tracta de la Comissió d’Esports, que presidirà Gerard Esteve, i la Comissió de Cultura, a càrrec de Fèlix Riera. Finalment, la Junta Directiva ha aprovat avui la renovació completa de la Junta de la històrica Societat d’Estudis Econòmics, com a espai de debat obert als socis de Foment sobre els temes d’actualitat i rellevants per als empresaris, directius i professionals de les empreses sòcies de l’entitat.

La Societat d’Estudis Econòmics va ser fundada l’any 1907 per iniciativa d’alguns alumnes de la càtedra d’Economia Política i Aranzelària de Guillem Graell, secretari general de Foment del Treball de l’època. Els seus fundadors van ser Marcel·lí Graell (fill de Guillem Graell) i Francesc Novelles, professor de l’Escola d’Agricultura de la Mancomunitat de l’Institut Químic de Terrassa.

Vicepresidents

Elisabeth Cañigueral Borrás ( Grup Cañigueral)

Ma. Helena de Felipe Lehtonen (FEPIME Catalunya)

Virginia Guinda Lacalle (Energía Local, S.L.)

Joaquim Llansó Nores (Cambra Oficial de Contractistes d’Obres Catalunya)

Joan Roget Alemany (Federació Empresarial Catalana del Sector Químic (FEDEQUIM)

Baldiri Ros Prat (Institut Agrícola)

Alfons Vilà Recolons (Confederació Empresarial de Barcelona)

Joan Antoni Belmonte (CEPTA)

Josep Maria Gardeñes (president de COELL)

Ernest Plana (president de Foeg)

Ernest Quingles (president Comissió Internacional)

Antoni Abad (president de Cecot)

Mar Alarcón (comisionada de Digitalización e Innovación)

Ma. Cinta Pascual. (Comisionada de Valores, Ètica i Compromís)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa