MónTerrassa
Antoni Abad afirma que serà candidat a presidir Foment

El president de CECOT, Antoni Abad, ha tret ferro al polèmic enfrontament que fa mesos que mantenen viu la patronal vallesana i Foment del Treball, per la presumpta ingerència territorial de CECOT a nivell català. Tot i que des de Foment s’havia insinuat, fins i tot, amb l’expulsió de la patronal catalana, Abad assegura que no hi ha cap procés obert en aquest sentit i sí, en canvi, un diàleg per “ajustar” el que calgui en la relació entre les dues organitzacions, que està previst que es reprengui a partir de la pròxima setmana, un cop acabades les festes nadalenques. Abad ha reiterat també la seva voluntat de presentar-se a la presidència de la patronal catalana i afirma que la relació amb l’actual president, Joaquim Gay de Montellà, és “correctíssima”.

Antoni Abad durant la trobada anual amb els mitjans de comunicació | Fotos: Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

En aquest sentit, Abad ha fins i tot ironitzant, en posar sobre la taula una realitat sobre el possible debat successori a Foment del Treball: “Gay de Montellà i jo tenim un avantatge: mai competirem perquè ell no es pot tornar a presentar perquè no pot fer-ho des del punt de vista estatutari”.

El president de CECOT assegura que la relació entre les dues organitzacions és “propera i tan antiga que ens hem de posar les coses fàcils”. Augura així un final feliç per a aquest conflicte, que s’arrossega ja des del 2015, quan Foment va obrir un expedient a CECOT per extralimitar-se en les seves funcions de representació territorial.

!--akiadsense-->

“Tenim aquest mes de gener per parlar i reitero que per la nostra part si hi ha coses que s’han d’ajustar ho farem”, ha assegurat Abad. Tot i això, no creu que la situació sigui ara per ara conflictiva i diu que les dues entitats treballaran “per alguna cosa que pot ser potencialment un malentès” i “abans que acabi sent un problema”.

Durant la trobada anual amb els mitjans de comunicació, Abad ha recordat que els estatuts interns de Foment no fan possible que d’un dia per l’altre es pugui expulsar algun dels seus socis, com s’havia especulat, i assegura que “no hi ha cap procés obert en aquest sentit i sí un diàleg per intentar corregir algun detall”.

!--akiadsense-->

Amb tot, i com ja va anunciar a finals d’any, Abad ha reiterat la seva voluntat de presentar-se a presidir Foment del Treball per transformar l’entitat i fer-la més “pròxima” a la seva base d’associats: “Un model més proactiu i proper és cabdal” perquè, assegura, actualment hi ha certa “desafecció de les empreses vers les organitzacions”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: per un Foment tambe lliure.  a gener 03, 2017 | 16:08
    per un Foment tambe lliure. gener 03, 2017 | 16:08
    En davant CECOT, si el Sr. Abab aconsegueix la presidencia de foment, la bofetada als del IBEX 35 sera de pic i repico. Empresaris i Industrials de Catalunya units per la independència!!!!.

Nou comentari

Comparteix