MónTerrassa
Alliberada d’un deute de 62 mil euros contret per cuidar els pares

Una veïna de Terrassa ha estat alliberada de fer front a un deute de 62 mil euros que va contreure per poder cuidar els seus pares. María Yolanda Panta ha conegut aquesta setmana la sentència del Jutjat de Primera Instància número 4 de Terrassa que ha quedat exonerada del Passiu Instatisfet (BEPI) gràcies a poder-se acollir a la Llei de la Segona Oportunitat. El seu deute ascendia a 62.461 euros. “Estic molt contenta de rebre aquesta notícia i dono gràcies a Déu perquè tot ha sortit bé”, ha manifestat en declaracions recollides pel seu bufet d’advocats, Repara tu deuda, i ha afegit que “em sento alleujada; ja no tinc aquesta preocupació constant sobre com m’ho podria fer per pagar el deute”.

La seva història es remunta a fa ja un temps quan va demanar diversos préstecs perquè havia de cuidar els seus pares. Un temps després, van morir. Tanmateix, els deutes es van mantenir. A més, també va necessitar un ajut extra per poder pagar els enterraments. En un primer moment, va poder fer front als pagaments mensuals, però la crisi econòmica i la reducció de la seva única font d’ingressos van tornar “insostenible” la situació. Així que va acabar amb més i més deutes.

No és l’únic cas d’exoneració que ha tingut lloc aquesta setmana. Ara fa uns dies coneixíem la història d’Arturo Martil, un petit empresari que tenia un deute de més de 130 mil euros i que també ha pogut respirar gràcies a poder-ser acollir a la Llei de Segona Oportunitat.

Tot i que aquesta eina legal encara és força desconeguda, ja s’hi han acollit milers i milers de persones. Només a Repara tu deuda han portat els casos de 18 mil particulars i autònoms. Des del setembre de 2015, s’ha aconseguit l’exoneració de 70 milions d’euros. La legislació permet que particulars i autònoms puguin quedar exonerats si compleixen una sèrie de requisits previs, entre els quals hi ha que l’import del deute no sigui superior als 5 milions d’euros, i que hagin procurat arribar a un acord previ per al pagament a terminis de tot l’import que es deu; i per tant siguin considerats “deutors de bona fe”.

Nou comentari

Comparteix