MónTerrassa
Albert: “El carrer Sant Pere es recuperarà i els locals reobriran”
  • CA

El carrer de Sant Pere de Terrassa es mor comercialment. És una realitat fefaent. Cada dia hi ha més persianes baixades. Isaac Albert, primer tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i projecció de ciutat, explica a Món Terrassa que cada cop hi ha menys demandes d’informació sobre els preus de lloguer dels locals del carrer de Sant Pere “perquè hi ha hagut una sèrie de titulars polítics que han deixat a l’aire la idea que allà no s’hi ha d’anar”. Però és optimista. “Crec que ara s’han arreglat alguns espais, que ha obert una nova botiga. També cal tenir present que hi havia un parell d’edificis en obres. El carrer de Sant Pere sempre ha estat un eix comercial important”, diu.

Afirma que potser un dels seus inconvenients és que “s’utilitza com a entrada al Centre, amb el que comporta. La gent no compra quan arriba, perquè si no ha d’anar carregat tota l’estona”, malgrat tot subratll que “el carrer de Sant Pere es recuperarà i els locals tornaran a obrir. Farà un tomb i es reactivarà”.

El regidor es pregunta per quina raó abans funcionava i ara sembla que no. I es respon. “En els negocis que hi havia abans els locals eren dels propietaris, amb tot el que això comporta de no pagar lloguers. El que lloga ha de gastar més. Si el local és teu, guanyes diners per viure, i si no ho és, a més has de fer una aportació periòdica. En el sector pesa, i més en períodes de crisi com els que hi ha hagut. Som en un procés de reconversió“.

El missatge positiu que vol deixar el tinent d’alcalde és que el carrer de Sant Pere és un espai comercial potent i amb un bon futur. “Els tancaments responen a moltes raons. Preus alts, oferta no adequada a la demanda… L’Ajuntament ha de garantir que el comerciant pugui desenvolupar la seva activitat de la millor manera possible, amb bona il·luminació, carrers nets, fer que hi passi gent”. Per Albert, és indiscutible que milers de persones passen cada dia pel carrer de Sant Pere, i considera que és un gran valor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa