MónTerrassa
Ajut extraordinari per a autònoms, microempreses i oci nocturn a Terrassa
  • CA

Des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, un dels sectors que més han patit les conseqüències de les mesures adoptades per aturar l’expansió de la pandèmia es troben els considerats com a no essencials i en concret l’oci nocturn. Les actuacions portades a terme fins ara per part de l’Ajuntament de Terrassa han estat l’aplicació de beneficis fiscals i exempcions als tributs sobre els quals en té competència, per tal de pal·liar l’impacte econòmic de la crisi sanitària. Davant de la urgent necessitat generada al sector, ara, s’han creat les bases específiques per aprovar un ajut extraordinari destinat a persones treballadores autònomes, microempreses, microempreses d’economia social i empreses d’oci nocturn amb activitat empresarial al municipi de Terrassa que estiguin afectades per les mesures adoptades per pal·liar la crisi sanitària. En total es destinaran, entre la gestió i l’adjudicació d’aquestes subvencions, un total d’1.000.000 euros a càrrec del pressupost vigent.

Concretament, la subvenció es dividirà en dues convocatòries. La primera s’adreça a persones autònomes, microempreses i microempreses d’economia social amb una dotació de 720.000 euros, sent l’import màxim a percebre de 1.000 euros. La segona línia va dirigida a l’oci nocturn, dotada de 160.000 euros. D’aquest import, 120.000 euros es distribuiran a parts iguals entre tots els sol·licitants i 40.000 euros s’adjudicaran en funció de les empreses amb aforaments majors o menors a 500 persones. Per tal de facilitar al màxim la tramitació, s’implementarà un nou programari que millorarà l’existent i es procedirà a la contractació d’un equip de persones en situació d’atur per poder atendre i resoldre amb la major celeritat la totalitat de les sol·licituds presentades, amb la voluntat d’agilitzar-ne al màxim tant la resolució com el pagament de les subvencions. La tramitació es realitzarà amb declaracions responsables fent confiança als sol·licitants, comprovant la veracitat a posteriori, a partir d’un mostreix representatiu, de l’univers d’autònoms i microempreses presentats.

Aquestes bases es van presentar a la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat i es portaran al Ple municipal del mes de maig per a la seva aprovació, requisit per a la publicació de les bases i la seva corresponent exposició pública, amb la consegüent obertura de les convocatòries. La tramitació del procediment es farà amb caràcter d’urgència per raons d’interès públic, reduint a la meitat els terminis, exceptuant aquells que són relatius a la presentació de sol·licituds i recursos, en interès dels beneficiaris. Es preveu que, si no es presenten al·legacions, es puguin obrir les convocatòries la darrera setmana de juny, restant obertes durant el mes de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa