MónTerrassa
Ajuntament i Cecot renoven el conveni per impulsar la transició energètica
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa i la patronal Cecot han renovat per dos anys més el conveni de col·laboració que van subscriure l’any 2019 per impulsar la transició energètica a les empreses. Amb aquest acord, ambdues parts es comprometen a desenvolupar conjuntament dos estudis: Un, per analitzar la demanda energètica de les empreses i la capacitat que poden tenir per produir energia fotovoltaica; i l’altre, per elaborar els estatuts i el projecte de serveis per constituir una comunitat d’energies renovables a Terrassa.

Aquesta col·laboració público-privada va néixer per “treballar conjuntament en el desenvolupament sostenible del sector empresarial, en la descarbonització de l’economia del municipi, promovent la producció i autoconsum d’energia renovable i la mobilitat elèctrica”, exposa l’Ajuntament en un comunicat. Es tracta d’una finalitat que “s’alinea amb un dels objectius del programa de govern municipal, que és impulsar la transició energètica per anar cap a un model més sostenible, ampliant la xarxa d’instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics, residencials i industrials”.

Balanç 2019-2021

En aquests dos anys, les dues institucions han col·laborat per millorar i per difondre les bonificacions que dona l’Ajuntament per instal·lar mòduls fotovoltaics per l’autoconsum; s’han realitzat diverses activitats de difusió, com també campanyes d’informació i sensibilització sobre les energies renovables.

Pel que fa a les ordenances fiscals, les d’aquest any simplifiquen els tràmits per sol·licitar les bonificacions i exempcions per instal·lar mòduls fotovoltaics. L’Ajuntament contempla bonificacions de fins al 50% en l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) durant cinc anys; de fins al 95% en l’ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres) i de fins al 25% durant tres exercicis en l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques). El límit que es bonifica com a suma dels tres impostos, no pot superar el 50% del cost de la instal·lació.

L’Ajuntament ha informat que les bonificacions atorgades els anys 2020 i 2021 han estat les següents:

Bonificacions atorgades els anys 2020 i 2021 | Ajuntament de Terrassa

34 projectes d’autoconsum fotovoltaic

Des què la Cecot va posar en marxa el gener de 2020 l’Oficina Cecot Renovables per assessorar i acompanyar les empreses, han presentat projectes d’autoconsum fotovoltaic a 165 empreses, dels quals 34 s’han executat o estan en vies d’execució. La potència total d’aquestes instal·lacions és de 3.944 kWp; l’energia anual generada per l’autoconsum i excedents és de 5.291 MWh/any; l’estalvi acumulat durant els 25 anys de vida dels mòduls fotovoltaics serà de 10 milions d’euros i l’estalvi de tones anuals de CO2 emeses serà de 1.509.

Tots aquests projectes també incorporen propostes per l’estalvi econòmic i energètic de les instal·lacions elèctriques, com la reducció de potències contractades, mesures d’eficiència energètica i consells per l’estalvi, entre d’altres. En total, s’han analitzat 290 punts de subministrament que, un cop adoptades les mesures, han comportat una mitjana d’estalvi d’energia d’un 22%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JOAN a maig 05, 2022 | 18:40
    JOAN maig 05, 2022 | 18:40
    JAJAJAJAJA I amb la empesa SANMY ?? Molta transició ecològica però a la hora de la veritat , cauen les màsqueres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa