MónTerrassa
Noves ajudes a empreses terrassenques per internacionalitzar-se
  • CA

Sis empreses terrassenques tindran l’oportunitat de rebre suport i acompanyament especialitzat en els seus processos d’internacionalització gràcies a la cinquena edició del programa de Suport a la Internacionalització d’empreses locals, impulsat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Terrassa. Les empreses que es vulguin inscriure en aquesta cinquena convocatòria ho poden fer clicant en aquest enllaç fins el dia 20 de març. La setmana del 14 d’abril es donaran a conéixer les empreses seleccionades.

Les empreses que surtin seleccionades poden estar tant en fase d’iniciació, consolidació o diversificació en el procés d’internacionalització. Seran avaluades per determinar les seves necessitats i rebre acompanyament personalitzat a través de diferents línies de treball.

“Es treballarà en l’anàlisi de priorització de mercats i valoració del potencial del producte, la definició del perfil dels partners i dels canals de distribució en destí, la planificació i preparació de l’estratègia d’internacionalització, la preparació de condicions per a iniciar negociacions internacionals, la recerca de contactes en mercats objectiu o l’anàlisi de fluxos comercials d’importació i exportació”, informa l’Ajuntament.

El programa oferirà mecanismes per a la seva internacionalització

Per a la tinenta d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, aquest programa vol donar eines per la internacionalització, ja que “els canvis sociopolítics i les tendències tecnològiques evolucionen a un ritme tant accelerat que […] que moltes desconeixen els mecanismes per dur-la a terme”. En aquesta línia, el responsable d’Assessoria Jurídica Internacional de la Cambra, Daniel González, ha expressat que “la sortida a l’exterior, la recerca de nous mercats i potencials clients, ja no s’afronta igual que abans de la pandèmia. Des de la Cambra treballem per poder mostrar aquests canvis a les empreses”.

Més d’una trentena d’empreses han participat al programa d’internacionalització

Al llarg de les quatre anteriors edicions han participat 33 empreses locals que han arribat a països com Polònia o Mèxic, entre d’altres. Segons informa l’Ajuntament, les persones participants han valorat globalment el programa amb una puntuació de 8,6 sobre 10, “suposant un impacte positiu sobre el teixit productiu de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa