MónTerrassa
Un 36,5% dels accidents amb patinet elèctric acaben amb fractures

Un 36,5% dels accidents amb patinet elèctric acaben amb fractures. Aquesta és una de les dades que s’extreuen de l’estudi observacional que han dut a terme des del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. El projecte ha recopilat informació sobre la incidència i gravetat dels accidents amb vehicles de mobilitat personal ocorreguts aquest 2021 -des de l’1 de gener al 31 de desembre-.

En total, s’han comptabilitzat fins a 137 pacients accidents, atesos pels servei d’Urgències de l’HUMT. L’estudi, liderat per la Dra. Silvia Maria Miguela Álvarez, adjunta al servei de COT, mostra que un 36,5% dels casos el traumatisme va anar associat al diagnòstic de fractura. Entrant en més detall, s’especifica que més del 50% de les lesions patides es concentren en les extremitats, ja sigui les superiors (29%) o les inferiors (25%). Però també cal destacar els traumatismes cranioencefàlics, que suposen fins al 15,5% dels casos, seguit de les lesions de caire toràcic un 4%, les de pelvis un 1,5% mentre que les de columna representen un 1%. Destacar que en un 24% dels casos van presentar més d’una localització anatòmica.

Un 12% dels accidents va ser operat

El treball també descriu que en un 12,5% dels casos va ser necessària l’activació del Codi Politraumàtic -un protocol estandarditzat d’atenció al pacient que presenta múltiples traumatismes que implica la mobilització d’un equip específic i multidisciplinar de l’hospital- i dos d’aquests pacients van requerir ingrés a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Un 12% del total d’accidentats van necessitar tractament quirúrgic.

L’estudi també fa una descripció en termes del perfil d’usuari accidentat. D’aquesta manera, ressalta que en termes de gènere, dels 137 pacients, un 55,4% són homes i un 44,5% dones mentre que un 8,7% són menors de 18 anys. En referència a l’estada hospitalària, en un 72,5% dels casos van romandre-hi menys de 4h, un 13,5% entre 4 i 24h i el 14% restant van tenir la necessitat de passar-hi més d’un dia.

D’acord amb les dades facilitades per la Policia Local de Terrassa relatives a les circumstàncies dels accidents, el treball també posa en relleu que dels 137 accidentats, un 87,6% es van lesionar com a conductors del VMP i un 12,4% com a acompanyants, vianants o conductors d’un altre vehicle. Pel que fa a l’ús del casc, només un 19,7% dels conductors en duien, només un 9% dels accidentats disposaven d’assegurança específica per a patinets elèctrics mentre que un 8% va manifestar haver consumit alcohol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vanesa a març 10, 2022 | 15:20
    Vanesa març 10, 2022 | 15:20
    Només vull fer notar que mai ha calgut publicar estadístiques semblants quant als ciclistes, un col·lectiu de milers d'assenyats... i quatre eixelebrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa