MónTerrassa
Abad de Cecot Terrassa insta les cúpules patronals a deixar les “reverències”
El conseller Jordi Baiget i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, en l’acte de signatura | Gencat.cat

!--akiadsense-->

El president de la Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (Cecot), Antoni Abad, ha considerat que les grans cúpules patronals haurien d’exigir al nou Govern espanyol un canvi de tarannà i més diàleg per prendre decisions de manera conjunta: “Fa massa temps que a la política li fem reverències”.

“Amb la política, el que hauríem d’establir és un diàleg permanent i discret, perquè prendríem més bones decisions”, ha manifestat Abad en una entrevista d’Europa Press, i ha assegurat que la veu empresarial és molt necessari que sigui escoltada per part dels dirigents polítics.

“La CEOE s’ha de plantar en aquesta idea que ja és suficient aquesta situació de no dialogar”, ha sostingut, i ha considerat que el Govern espanyol ha de donar un gir de 180 graus en tots els ministeris i pactar les polítiques amb els agents socials, el que requereix també pactar els pressupostos. Ha indicat que els temes prioritaris a tractar són la formació, l’energia i les infraestructures, i ha reiterat que cal debatre “sense ideologia ni tacticismes”, ja que d’això depèn el progrés del país.

Abad ha considerat que aquest diàleg s’hauria d’implantar també a Catalunya, i que els Pressupostos de la Generalitat també haurien de pactar-se amb els agents socials: “Aquí tampoc som exemple de tenir una dinàmica avançada i moderna. Ens ho podríem aplicar amb independència del calendari polític“. Sobre la relació de Cecot i Foment del Treball després de les tensions perquè la patronal vallesana ha celebrat diverses trobades anuals a Barcelona -fora del seu àmbit de referència, segons la confederació-, Abad ha assegurat que està “molt normalitzada i pacificada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa