55 joves de la comarca han trobat feina gràcies al projecte Singulars

55 joves de la comarca han trobat feina gràcies al projecte Singulars | cedida

Durant tot l’any 2019, 165 persones joves de 18 municipis del Vallès Occidental han participat en el projecte Singulars “Industrialitza’t i transforma el teu futur” amb l’objectiu d’acompanyar i millorar l’ocupabilitat de persones joves en el mercat de treball, donant a conèixer la indústria de la comarca i introduint-la com una opció de futur en la seva trajectòria professional. El projecte ha finalitzat amb un índex d’inserció del 35 % de les 165 persones joves. En concret s’han assolit 55 insercions laborals i 20 insercions educatives i molts/es joves estan participant en processos de selecció i amb possibilitats reals d’inserció.

El Projecte Singulars 2018 ha finalitzat amb una bona valoració i amb uns resultats molt positius. És un projecte que engloba formació teòrica i pràctica, diverses accions d’orientació i inserció laboral, accions de participació en entitats socials, cíviques i culturals i un acompanyament i tutorització individuals al llarg de tot el programa. El projecte ha tingut com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori, contemplant diferents nivells d’especialització i formació i afavorint la inserció laboral i educativa. Els i les joves han realitzat 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques en robòtica, alimentària, packaging, economia circular, indústria 4.0, logística i tèxtil. De tots els i les participants, 115 han realitzat pràctiques a diferents empreses de la Comarca.

El projecte cobreix territorialment 18 municipis de la comarca. S’ha desenvolupat mitjançant una agrupació coordinada pel Consell Comarcal d’entitats públiques i privades: l’Ajuntament de Badia del Vallès, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Ajuntament de Polinyà, l’Ajuntament de Ripollet, Biotecnal SA, Grupo Hada, Associació Epona, Escola del Vestir, Fundació Eurecat i la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest model ha estat valorat també molt positivament i en la convocatòria de l’any 2020 es reproduirà el treball col·laboratiu entre entitats público-privades de la comarca. L’objectiu per aquest nou projecte és donar continuïtat a aquest i seguir treballant les vocacions industrials i apostant per aquest sector de pes a la comarca.

El Projecte Singulars es porta a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixach, Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès. El projecte compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.

Nou comentari