MónTerrassa
Més de 50 empreses s’instal·len a la UPC per captar talent politècnic
  • CA

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) celebra aquest dimecres 11 de maig el XVI Fòrum d’Empreses, un espai on més de 50 empreses s’instal·len al campus de Terrassa per captar talent politècnic. Aquest fòrum s’ha consolidat com l’espai d’interrelació entre empreses, estudiants i recentment titulats i titulades dels sectors industrial, aeronàutic i audiovisual més important del país. Les empreses estaran al campus al llarg de tota la jornada, des de les 11:00h i fins les 16:00h.

El fòrum se celebrarà concretament al pàrquing de l’edifici TR5 de l’ESEIAAT (c. Colom 11. Terrassa). Allà, s’instal·len 51 carpes de 51 empreses i institucions per contactar amb estudiants d’enginyeria que, en un futur proper, podrien formar part de les seves companyies. L’elevat nombre d’empreses que volen captar talent politècnic ha fet que des de 2020 el Fòrum d’Empreses ESEIAAT tingui lloc en un espai obert.

El Fòrum d’Empreses ESEIAAT és un dels punts de trobada destacats del panorama universitari de Catalunya per a l’estudiantat d’enginyeria i per als recentment titulats, i un important pol d’atracció per a les grans, petites i mitjanes empreses que cerquen professionals altament qualificats. De fet, és l’esdeveniment d’aquestes característiques que compta amb més participació d’empreses a Catalunya, segons informa la universitat en un comunicat.

Més de 40.000 alumnes amb talent politècnic

Lluís Gil, sotsdirector d’Empresa i Recerca de l’Escola, afirma que “tenim la gran sort d’impartir titulacions que són claus per als sectors productius del país. Això explica, en part, l’alt nombre d’empreses que venen a cercar talent a l’Escola”. Afegeix “la qualitat dels nostres titulats i de la seva formació, que incorpora una part pràctica rellevant”. Opina que aquests factors són molt atractius per a les empreses i, des de l’Escola, hi ha una aposta estratègica global en aquest sentit. “A més, la nostra experiència en la formació de professionals altament qualificats afegeix més valor. Hem de tenir en compte que des de 1902 hem format més de 40.000 enginyers i enginyeres per al progrés del país”.

De fet, amb més de 4.200 estudiants matriculats, l’ESEIAAT ha esdevingut l‘escola d’enginyeria més gran de Catalunya i una de les cinc més grans de l’Estat, amb més de 800 enginyers i enginyeres graduats cada any. És, per tant, un centre de formació estratègic per al país, en què “més del 90 % dels titulats troben feina durant el primer any després de graduar-se i 7 dels 10 graus d’enginyeria que ofereix compten amb un 100% d’inserció laboral”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa