El Centre de Reempresa de Catalunya tornarà un any més al BizBarcelona, el saló de l’emprenedoria i l’empresa que tindrà lloc al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc els propers dies 12 i 13 de juny. Reempresa hi participarà amb conferències i activitats amb l’objectiu d’acostar al públic assistent les facilitats i opcions d’emprendre un negoci en funcionament.

Així doncs, la sala L9 BizBarcelona acollirà xerrades sobre creixement empresarial, cerca de finançament, valoració d’empreses o sobre les facilitats de comprar una empresa i no haver-la de crear des de zero. A totes les conferències de Reempresa al BizBarcelona hi participaran testimonials del servei, amb l’objectiu d’apropar les casuístiques i experiències als assistents interessats en la reempresa.

A més de les diferents conferències, una selecció de més de 25 negocis seran al ja consolidat “espai de matchings”, un espai on les persones emprenedores que ho desitgin podran entrevistar-se amb els propietaris/àries de negocis de diferents activitats i sectors que, per motius diversos, no poden seguir al cap davant de l’empresa i necessiten un relleu.

Entre les empreses que hi participaran destaquen una empresa de venda, instal·lacions i manteniments del sector de les telecomunicacions, una cadena de tres forns de pa amb degustació a Barcelona, una empresa d’arts gràfiques o una empresa de màrqueting digital i e-commerce, entre d’altres.

A més, aquells emprenedors que ho vulguin també podran reunir-se amb un assessor financer de CaixaBank per poder estudiar les diferents possibilitats financeres a l’hora de comprar un negoci a través de Reempresa.

Després de l’èxit de l’any passat, Reempresa tornarà a organitzar un ”Elevator Pitch” d’empreses a la venda, un espai innovador i pioner al saló pensat perquè empresaris que volen vendre la seva empresa puguin donar-la a conèixer en poc més de tres minuts a possibles reemprenedors/es que es puguin plantejar reemprendre-la.

Tant l’espai de matchings com l’elevator pitch d’empreses a la venda del Centre de Reempresa de Catalunya compten amb el suport dels vuitanta punts d’atenció que Reempresa té als principals ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, amb el suport de les Diputacions i altres institucions, han anat obrint durant aquests últims anys i dels més de 150 tècnics amb que compta actualment el servei.

Reempresa arriba al BizBarcelona amb 2.300 negocis salvaguardats

Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i Autoocupació creada l’any 2011, assistirà a aquesta nova edició del saló amb més de 2.300 reempreses d’èxit a la motxilla, que han generat una inversió induïda de més de 105 milions d’euros i que han permès salvaguardar més de 6.200 llocs de treball directes.

Per a Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, “Reempresa es presenta a l’edició d’enguany del BizBarcelona havent-se consolidat com una alternativa real a la creació d’empreses i com a una nova porta d’entrada d’emprenedors i emprenedores en el nostre teixit empresarial però també com a una eina de creixement per a aquelles persones que disposant d’una empresa en volen adquirir una altra per créixer”.

Sobre Reempresa

Reempresa és un model consolidat d’emprenedoria i creixement empresarial, pel qual una persona emprenedora – reemprenedor/a – pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu i per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients, que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

Nou comentari