MónTerrassa
1.500 persones fan el programa de formació professional de la CECOT
  • CA
Taller de Formació Professional | AMB

La Fundació Cecot Formació va tancar l’any 2018 formant a 1.500 persones a través del programa de formació professional per a l’ocupació adreçat prioritàriament a treballadors/es sense ocupació. La taxa d’inserció total segons les famílies professionals ha estat la més elevada en els darrers anys i, concretament, les especialitats del sector químic i de comerç/màrqueting han estat les més notables amb un 90.32% i 76,30% d’inserció respectivament.

Aquest projecte, que promou el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, és un programa formatiu teoricopràctic que té com a objectiu millorar la qualificació professional i/o la capacitat d’inserció laboral mitjançant la consecució i el perfeccionament de les competències professionals de les persones participants. L’oferta formativa d’aquest programa és amplia i abasta tots els sectors econòmics. La gran majoria de les accions formatives que es duen a terme són conduents a Certificats de Professionalitat, una formació que acredita de manera oficial les competències professionals i garanteixen que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències de mercat de treball actual. Tots els Certificats de Professionalitat inclouen un mòdul de formació pràctica en centres de treball.

Aquesta titulació és vàlida a tot el territori espanyol i, a més, la normativa europea permet el reconeixement de les qualificacions professionals acreditades a la Unió Europea, d’aquesta manera es facilita la mobilitat geogràfica de les persones participants. Les famílies professionals que s’han dut a terme en aquest projecte per Cecot Formació són les d’idiomes, habilitats interpersonals i directives, gestió comptable, econòmic-financera i recursos humans, informàtica i comunicacions, indústria química, comerç i màrqueting, administració i gestió, serveis socioculturals i a la comunitat i internacionalització.

2019: 48 accions formatives planificades

Des de principi d’any, Cecot Formació ja ha iniciat 10 de les 48 accions formatives que hi ha planificades per aquest any, vetllant per proporcionar als seus alumnes una formació de qualitat orientada a millorar la seva ocupabilitat i, el més important, tenint en compte les individualitats de cada perfil per orientar-los i formar-los de manera personalitzada. Eulàlia Martínez, Directora de Cecot Formació destaca que treballen “en la identificació i diagnosi de les necessitats territorials per vincular d’una manera acurada la demanda de les empreses als programes formatius, i formant a futurs professionals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa