MónTerrassa
14 anys per acabar els 14km de la B-40 entre Terrassa i Abrera
  • CA
El conseller Josep Rull | ACN

!--akiadsense-->

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha denunciat el ritme d’execució “ridícul” de les obres de l’Estat a Catalunya. Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts, el conseller ha presentat el darrer informe sobre l’estat de les obres viàries i ferroviàries compromeses per l’executiu central a Catalunya, algunes de les quals tenen més de 22 anys. “És esgotador haver de fiscalitzar allò que no depèn de nosaltres perquè el govern espanyol compleixi allò imprescindible per al progrés de la societat catalana”, ha sentenciat Rull. El conseller de Territori ha assenyalat els protocols d’inversió en infraestructures Estat-Generalitat signats en el bienni 2005-2006 per mostrar que, mentre el Ministeri de Foment ha complert amb el 26% del compromès en la xarxa ferroviària i amb el 31% en la xarxa viària, el Govern ha registrat un grau de compliment del 87% i del 69%, respectivament.

En aquest sentit, respecte a la B-40 ha manifestat que es troba finalitzada en dos trams (Abrera-Olesa de Montserrat i Viladecavalls-Terrassa) però la connexió Olesa-Viladecavalls, que es va reprendre l’any 2016, es preveu que finalitzi l’any 2020. És a dir, hauran calgut 14 anys per acabar els 14 quilòmetres entre Abrera i Terrassa, segons l’informe de la Generalitat. El ministeri de Foment també ha previst aquest dimarts que el tram entre Abrera i Terrassa del Quart Cinturó estarà acabat el 2019, un termini que el conseller ha qualificat com a “insuficient”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Albert Martínez a juny 20, 2017 | 14:34
    Albert Martínez juny 20, 2017 | 14:34
    Cada cop que parla el Rull el preu de la barra de pa puja de preu. Més val no fer-li cas.
  2. Icona del comentari de: Martí a juny 22, 2017 | 05:21
    Martí juny 22, 2017 | 05:21
    L'estat espanyol se'ns pixa a la cara i diu que plou. Ja ni inverteixen. Total, PP i PSOE saben que a Catalunya només reben els quatre vots dels analfabets que agraeixen la pixada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa