MónTerrassa
Les 10 ocupacions més sol·licitades al Vallès Occidental

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades al Vallès Occidental, a partir de les ofertes de feina publicades al web Xaloc. D’aquesta manera, al Vallès Occidental les professions o llocs de treball més demandats per les empreses de la comarca són: empleats administratius (9,04%), personal de neteja (7,76%), i peones de les indústries manufactureres (6,31%), en el podi. La llista continua amb: peons del transport de mercaderies i descarregadors (4,12%), cambrers (2,49%), conductors assalariats de camions (2,30%), agents i representants comercials (2,12%), treballadors que tenen cura de les persones a domicili (1,94%), monitors d’activitats recreatives i d’entreteniment (1,88%) i ajudants de cuina (1,88%).

A la província de Barcelona, en global, les tres primeres posicions pateixen una lleu diferència comparada amb el Vallès. Així, el podi està format per venedors de botigues (7,37%), personal de neteja (6,97%) i empleats administratius (5,8%). El rànquing es completa amb venedors de botigues i magatzems (4,55%), peons de les indústries manufactureres (3,73%), cambrers (3,52%) i ajudants de cuina (2,49%), treballadors d’ajuda a domicili (2,38%), monitors (2,14%) i altres professionals del treball i l’educació social (2,05%)

Aquest rànquing s’ha elaborat en el marc del projecte “XaloCompetències”, un recurs d’orientació per competències amb el qual es poden creuar dades per millorar el procés de recerca de feina, analitzant els perfils competencials i la demanda de les empreses de la província. En concret, consta de tres eines: infografies de les deu ocupacions més demandes a la província de Barcelona i a les seves comarques, una guia sobre les competències clau, i unes fitxes ocupacionals per descobrir, a través d’elles, quins són els requisits i les competències sol·licitades en les diferents ocupacions. La web gestiona diàriament més de 1000 ofertes de feina i l’any passat va rebre gairebé 4 milions de visitants únics, aconseguit la inserció laboral de 31.486 persones.

Nou comentari

Comparteix