MónTerrassa
Mor Josep Altimira, fotògraf i botiguer de Terrassa

Aquest dilluns al vespre, dia 15 de maig, va morir Josep Altimira Serafí, a l’edat de 84 anys. Segons ha informat la família a Món Terrassa, ha estat conseqüència d’una infecció severa. El sobreviu la seva esposa, Teresa Maria Torras.

Va néixer el 7 de novembre de l’any 1938 en un pis del carrer Col·legi, al Centre de Terrassa. Era fill de Jaume Altimira (Terrassa, 1906-1994), fotògraf històric de la ciutat i reconegut per les seves imatges captades amb tota la duresa durant la tràgica riuada del 62, que va assolar la nostra ciutat i la comarca.

Va viure a Alemanya i Suïssa

Amb només 18 anys, en Josep va decidir marxar a provar sort a Alemanya. Allà va aconseguir feina en diversos laboratoris de la localitat de Düsseldorf. Va ser a la capital de Renània del Nord-Westfalia on durant 8 anys es va formar professionalment. Després, va marxar a emprendre una nova aventura en un altre país, i va aterrar a Suïssa. Al país transalpí hi va residir 12 anys, sempre seguint treballant vinculat al món de l’imatge.

Finalment, dues dècades després va decidir tornar de nou a la seva ciutat natal, Terrassa. Aquí va regentar una botiga de fotografia ubicada al carrer Nou de Sant Pere, fins a la seva jubilació. Molt estimat per veïns i clientela va marcar una època en què les càmeres analògiques i els rodets encara formaven part de tota celebració. La família explica que malgrat que es va jubilar, “mai va deixar de practicar la seva passió”.

Dades de la cerimònia de comiat:

Josep Altimira Serafí, 84 anys

Vetlla: Sala Montcau des de el dia 17-05-2023 a les 09:00 hores

Cerimònia: el dia 17-05-2023 a les 11:00 hores

Lloc de cerimònia: Oratori La Rambla serveis funeraris

Inhumació: el dia 17-05-2023 a les 12:00 hores

Josep Altimira | Arxiu familiar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa