MónTerrassa
Dol al món de l’esport terrassenc per la mort de Paco Berenguer

Dol al món de l’esport terrassenc per la mort de Francesc Berenguer a l’edat de 82 anys. Més conegut com a “Paco”, va ser una peça clau en la història esportiva de la nostra ciutat creant el Club Judo Terrassa, a la dècada dels setanta del segle passat. Aquest dijous, dia 17 de novembre, al matí, té lloc la cerimònia de comiat a l’Espai Jardí del Complex Funerari Municipal de Terrassa.

En Paco també era conegut per exercir de professor, posteriorment, al Club Natació Terrassa. Era una tasca que compartia amb la seva filla, Anna Berenguer. Va tancar el Club de Judo Terrassa l’any 1995 i va arribar a un acord amb el CNT per incorporar-hi el material i personal del seu gimnàs, sota les seves ordres. Paral·lelament, entra també el karate al Club, i entre ambdues especialitats s’aconsegueix uns 200 alumnes i esportistes.

Medalla Extraordinària al Mèrit Esportiu

El terrassenc va ser fonamental perquè la secció CN Terrassa fes un salt qualitatiu. Un any després de l’acord, es crea oficialment la secció d’esports de defensa personal, i això suposa un impuls important en el vessant competitiu. Quatre anys més tard, de manera més lògica, aquesta secció es bifurca en les de judo i karate. El nombre d’alumnes de l’escola es manté al voltant dels 130 fins l’any 2002.

La importància de Paco Berenguer en aquesta estructura és tant evident que amb la seva retirada, el 2003 comença una davallada en el nombre d’alumnes. Això obliga a reorientar-ne la pràctica com a activitat lúdica i deixar a part la competició, amb la filla Anna Berenguer i Oriol Castillo al capdavant. I això ja seria una altra història.

Paco Berenguer va arribar a formar 54 cinturons negres. Per això, el 1991, la Federació Espanyola de Judo li va concedir el màxim honor: la Medalla Extraordinària al Mèrit Esportiu. També cal ressaltar que durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92, va ser el responsable de l’àrea d’entrenament dels judokes.

Còndols

Les mostres de condol han arribat de tot arreu. L’alcalde Jordi Ballart ha volgut enviar “una forta abraçada i tot l’amor del món a la família, amigues i amics en aquests moments dolorosos”, i ha recordat que Berenguer ha estat “un dels històrics del món esportiu a la nostra ciutat”. També des de la Federació Catalana de Judo s’han fet ressò de la notícia, donant el condol a familiars i amics i recordant la trajectòria professional del judoca terrassenc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa