MónTerrassa
Yonathan Avishai, primera figura internacional del 39 Festival Jazz Terrassa
  • CA
Yonathan Avishai
Yonathan Avishai | Josep Guindo

!--akiadsense-->

, en una edició excepcional de tardor, que s’allargarà fins el 31 d’octubre. El concert inaugural estarà protagonitzat per Gran Reserva, una formació intergeneracional de 5 músics catalans. Per davant, 25 dies que concentraran 27 concerts i 160 músics en 10 espais de Terrassa i comarca.

El primer concert internacional anirà a càrrec del pianista franco-israelià Yonathan Avishai, figura imprescindible de l’escena del jazz sorgida d’Israel i una de les veus més singulars de la seva generació. El seu trio amb el baixista Yoni Zelnik i el bateria Donald Kontomanou està considerat com una de les ofertes més exquisides en aquest format.

En el seu debut al Festival el 10 d’octubre a la Nova Jazz Cava, el trio d’Avishai es completa amb la presència del saxofonista cubà Ariel Brínguez. Brínguez, actualment resident a Madrid, ha format part de la Latin Big Band i de la Nat King Cole Ensemble del saxofonista nord-americà David Murray i actualment és un dels membres de Ketama i Irakere.

Entrades exhaurides

El caràcter popular i de carrer del Festival Jazz Terrassa es veurà reflectit en diversos concerts a l’aire lliure. En aquests moments els 5 concerts previstos a l’exterior ja han esgotat totes les localitats.

Es tracta del concert exterior al Pati Històric del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya a càrrec de Tro (11/10) en què s’han exhaurit les 120 localitats disponibles i els quatre concerts matinals previstos al Pati Exterior de la Nova Jazz Cava, Agustí Mas Blues (17), Afro Blue (18), Tòfol Martínez Blues Band XXL (25) i Lady Soul (31) amb aforaments al voltant del centenar de localitats.

Tal com l’organització havia anunciat, com a novetat es retransmetran via streaming i en obert per Youtube els concerts del pati de la Nova Jazz Cava així com el concert inaugural del dijous 8 d’octubre. Per la seva banda, Canal Terrassa Vallès emetrà també en directe el senyal d’alguns d’aquests concerts.

D’aquesta manera, el certamen vol conservar el caràcter popular, proper i divulgador davant de les limitacions d’aforament imposades per les autoritats sanitàries.

Cap cadira buida

Després de mesos d’incertesa i de treball intens per aconseguir que el Festival es pogués celebrar durant el 2020, l’organització ha donat forma a una edició insòlita amb programació amb 27 concerts i 8 activitats complementàries. Tot i les dificultats, no s’ha volgut perdre l’essència: vocació pedagògica i el recolzament a l’escena del jazz, buscant l’excel·lència, la qualitat i sense oblidar-se de les estrenes ni els projectes de factura catalana.

Malgrat la reducció d’aforaments i les mesures de seguretat vigents, el Festival fa una crida als espectadors i aficionats perquè siguin solidaris i responsables amb la reserva online de les entrades als concerts gratuïts. Demanen que no hi hagi “ni una cadira buida”, com va remarcar Susanna Carmona, coordinadora del Festival, durant la roda de premsa de la presentació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa