MónTerrassa
Xerrada per entendre la demència: passat, present i futur

Aquest dimarts, 8 de juny, tindrà lloc la conferència “Passat, present i futur en la demència” a l’Espai de Paraula. Serà a les 20h (online) i l’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia a: [email protected] Al llarg de la història, la malaltia d’Alzheimer, així com d’altres demències han estat presents en la nostra societat. Des de temps antics, ja es tenia constància de la seva presència a la comunitat, tot i que,en el darrers segles hi ha hagut una evolució en la seva conceptualització i comprensió.

La repercussió social i científica ha anat creixent més recentment degut a l’increment de persones afectades i al fet de no disposar d’un tractament curatiu fins al dia d’avui. Com hem evolucionat fins als nostres dies el seu tractament i cura? I quin futur es preveu en la nostra societat? Aquestes i d’altres preguntes es plantejaran en aquesta xerrada, fent un recorregut per la història fins ara.

A càrrec de Gemma Tomé Carruesco. Treballadora social i counsellor en Salut. Ha exercit al Departament de Neurologia de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (2003-20).Ha publicat diferents articles: “Repercusión de la demencia en la calidad devida de los cuidadores” Timely topics inmedicine (2007) i ha participat en projectes: “KnowAlzheimer”(2009-20) i “Health Promotionfor Family Caregivers of People with Alzheimer’s Disease and Related Disorders”(2003-20).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa