MónTerrassa
Walter Benjamin, protagonista d’una conferència a Terrassa i una excursió

Aquest dilluns, dia 12 de juny, a les set de la tarda, la sala de conferències de l’ESEIAAT-UPC (carrer Colom, 1-3) acollirà la conferència sota el títol Conversa al voltant de Walter Benjamin a càrrec de Francesc Abad, artista, i Teresa Camps, professora emèrita d’art de la UAB. Es tracta d’una conversa (o diàleg) a tres bandes: el filòsof fugitiu, el seu pensament sobre l’art i la seva formulació des de l’art de Francesc Abad. La xerrada està organitzada per l’Associació ACTES i l’entrada és lliure.

Aquest acte es complementarà amb la ruta de l’exili de Portbou que tindrà lloc el proper divendres dia 16. Aquelles persones interessades poden inscriure’s fins al 14 de juny de forma presencial a ACTES (Dilluns, dimecres o dijous de 10:30 a 13h. c. Colom, 2 – 1a planta Correu: actes.2011@gmail.com). Preu soci: 50€; no soci: 57€. Places limitades.

L’excursió consistirà en una visita al Museu Memorial de l’Exili. Espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica, i de difusió pedagògica. D’allà, s’anirà a Portbou per seguir amb un guia un recorregut dels darrers passos del pensador alemany Walter Benjamin. Entre altres indrets, el cementiri i el conjunt escultòric de Dani Karavan. Al migdia es dinarà a l’històric restaurant Espanya, al costat de la mateixa platja de Portbou. I a la tarda s’anirà fins al Memorial de l’Exili del Coll de Belitres, cim del lloc fronterer per on van fugir mils de persones en la ruta de l’exili.

Nou comentari

Comparteix