MónTerrassa
Visita per conèixer la façana dels Apòstols de la Catedral de Terrassa

La catedral del Sant Esperit de Terrassa és el resultat d’una superposició d’intervencions artístiques i arquitectòniques succeïdes al llarg dels segles. Després de la seva destrucció durant la guerra civil, es va dur a terme una important reforma arquitectònica que va donar a l’edifici l’aparença actual.

Es podrà conèixer l’avenç arquitectònic de l’edifici i endinsar-se en les diverses intervencions artístiques

Catalonia Sacra proposa pel dissabte 17 de setembre una visita guiada on, a partir de la façana dels apòstols, es podrà conèixer l’evolució de la catedral terrassenca. A través de la visita, que dirigirà l’historiador de l’art Bernat Puigdollers, es podrà conèixer l’avenç arquitectònic de l’edifici i endinsar-se en les diverses intervencions artístiques realitzades durant la segona meitat del segle XX i el context que les van fer possibles.

L’activitat s’inclou en la programació especial amb motiu dels 10 anys de Catalonia Sacra. La inscripció té un preu de 6 euros i es pot fer en línia.( https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/622).

El 2004, després d’onze segles, Terrassa tornava a ser seu episcopal

El 2004, després d’onze segles, Terrassa tornava a ser seu episcopal. Es va erigir en seu l’església parroquial del Sant Esperit, un temple gòtic iniciat a mitjan s. XVI que el 1601 ja ostentava aquesta dignitat. Nomenada basílica menor el 1951, compta amb altres elements d’interès patrimonial com un gran retaule realitzat per Enric Monjo, Lluís Bonet i Antoni Vila Arrufat a l’Altar Major o la capella modernista del Santíssim que és obra de Lluís Montconill.

Catalonia Sacra ofereix fins al novembre una quarantena d’activitats (visites guiades, conferències, actes de patrimoni immaterial…) per a donar a conèixer el patrimoni cultural d’arrel religiosa en tota la seva diversitat. En total es programen 35 propostes, en 22 comarques diferents de l’àmbit territorial dels deu bisbats amb seu a Catalunya. Les activitats proposades en l’agenda 2022 són molt diverses i permeten descobrir des de conjunts monumentals; edificis auxiliars o serveis adjacents o la descoberta de béns mobles tan interessants com els vitralls, retaules i campanes.

Aquest any a la programació s’hi sumen quatre sessions de formació. Són jornades matinals de divendres o dissabte, més extenses que una visita guiada, formades per dues sessions, i pensades per aquelles persones que volen aprofundir en determinades temàtiques relacionades amb el patrimoni cultural.

La programació completa i les inscripcions per a les activitats es poden fer a www.catalonisacra.cat/agenda.

Catalonia Sacra és una iniciativa conjunta dels 10 bisbats amb seu a Catalunya creat amb la voluntat de promocionar i difondre la riquesa i diversitat del patrimoni de l’Església.

LA FAÇANA DELS APÒSTOLS DE LA CATEDRAL DE TERRASSA

Dissabte 17/9/2022

Hora 10.30 h

Lloc Catedral del Sant Esperit de Terrassa

Ponent Bernat Puigdollers

Info i inscripció https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/622

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa