MónTerrassa
VÍDEO | “Tiempo”, un curt ambientat a la Terrassa dels anys 20
  • CA

Tiempo” és un curtmetratge fet per dues estudiants de batxillerat de l’Institut de Viladecavalls que explica la història d’una jove a la Terrassa dels anys 20 del segle passat. Laura Melgar (Terrassa, 2003) i Xènia Peña (Terrassa, 2003), son les dues alumnes que pel seu treball de recerca van decidir rodar un film. La primera, estudiant de batxillerat científic, la segona, de l’humanístic, es troben unides per la seva gran passió pel món audiovisual. Així va sorgir “Tiempo”, que, com expliquen a Món Terrassa, “no és un simple curtmetratge, és la metàfora de dues joves amb il·lusió per crear”. El pròxim curs ambdues comencen la seva aventura a la universitat, la Laura fent Magisteri, mentre que la Xènia farà periodisme.

El rodatge va tenir lloc durant l’estiu de l’any passat, quan tot just comptaven amb disset anys, i l’objectiu era aconseguir una producció audiovisual el més professional possible i amb cost 0. Amb el suport total de l’institut i veien el gran resultat obtingut, el van presentar en diversos concursos. Va ser així com van obtenir una menció especial en els Premis Joana Biarnès, convocats per l’Ajuntament de Terrassa, i ser finalistes al Premi Domènec Font promogut pel departament de Comunicació de la UPF.

Tiempo ens mostra la història de la Carolina, una jove de 19 anys que viu durant els anys vint a Terrassa. Comença el seu primer dia al món laboral tímida i reservada, però a mesura que va augmentant la seva riquesa, es va mostrant una dona més forta i segura. Els diners la fan més forta per fora, però per dins cada vegada està més desmillorada, ja que l’augment dels diners fa disminuir el seu temps de vida. Serà el món capitalista i la seva avarícia pels diners la que la porti al seu final tràgic. Amb aquest curtmetratge, les dues autores volen fer reflexionar a l’espectador “sobre l’administració que fem del nostre temps, a la vegada que fem una crítica a la societat capitalista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa