MónTerrassa
Verdaguer, assessor del govern de Terrassa en matèria audiovisual
  • CA
El director Antoni Verdaguer | Filmin

!--akiadsense-->

El cineasta terrassenc Antoni Verdaguer ha estat nomenat com a personal eventual de confiança i assessorament especial en matèria audiovisual per a l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Terrassa. Verdaguer treballarà per acostar a la ciutadania totes les accions que es duen a terme a Terrassa en el marc de l’eix estratègic de l’audiovisual, amb un projecte que inclourà, entre d’altres accions, la creació de documents audiovisuals de difusió del patrimoni, la recerca de nous formats per la recuperació documental històrica i social, així com la recuperació d’obres de cineastes terrassencs amb l’objectiu d’avançar en la creació d’un fons fílmic d’àmbit local i artístic.

Segons el govern, totes aquestes accions han d’anar encaminades a permetre que la potencialitat audiovisual de Terrassa tingui un retorn i un benefici per al territori. Els objectius per als quals el nou assessor aportarà la seva expertesa s’emmarquen en les iniciatives promogudes per la Taula de l’Audiovisual de Terrassa, constituïda al passat mes de març: avançar en la implementació de l’eix estratègic de l’audiovisual i potenciar la visibilitat de Terrassa com a ciutat per a la indústria audiovisual.

Antoni Verdaguer, nascut el 1954, té una dilatada trajectòria en el món del cinema, que es va iniciar en el cinema amateur a la Societat Coral Terrassenca. El 1973 va ser el fundador del Cineclub Amics de les Arts de Terrassa i Joventuts Musicals, i va cursar estudis de direcció cinematogràfica al Conservatori Lliure del Cinema Francès (1974-76) de París. Entre els seus treballs com a director destaquen els films d’ambientació històrica La teranyina (1990), basada en la novel·la homònima de Jaume Cabré (Premi Sant Jordi 1983), i Havanera 1820 (1993); així com els documentals Raval, Raval… (2006) i Jordi Dauder, la revolució pendent (2012), pel que va rebre el Premi Gaudí a la millor pel·lícula documental l’any 2013. A banda de dirigir nombrosos curts, documentals, espots publicitaris, programes televisius i llargmetratges, Verdaguer ha escrit els treballs Cinema català i cinema en català. La llengua catalana al cinema (1997); Tu sí que tens una bona pel·lícula (2001) i Raval literari (2005).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa