MónTerrassa
Un artista emergent i de renom internacional per cloure el 40è Festival Jazz Terrassa
  • CA

Aquest dijous 17 (21h) el 40 Festival Jazz Terrassa abaixarà la persiana amb un concert d’alt nivell creatiu a la Nova Jazz Cava. La proposta, recuperada de l’edició suspesa del març de 2020, és una aposta per les escenes emergents de qualitat i Theo Hill representa perfectament aquesta nova veu. Nascut a Nova York, el jove pianista ha recorregut mig món com a membre de la The Mingus Big Band, la Big Band de Charles Tolliver o la The Josh Evans Big Band.

La seva darrera aventura com a líder la comparteix a Terrassa amb un autèntic revulsiu de la trompeta, Jeremy Pelt. Amb una progressió artística espectacular, el californià domina a la perfecció la combinatòria dels formats acústic i elèctric demostrant una formidable versatilitat. La banda la completen dos músics superlatius: Ameen Saleem al contrabaix i Mark Whitfield Jr. a la bateria. Les entrades al concert estan exhaurides.

Una edició rodona amb un alt seguiment

El Festival Jazz Terrassa ha aconseguit sobreviure a dues edicions pandèmiques: l’edició de 2020 ajornada a la tardor i la d’enguany posposada entre finals de maig i mitjans de juny, amb restriccions més toves però amb força incertesa. Aquests antecedents plantejaven nombrosos reptes a l’organització davant d’una edició commemorativa dels 40 anys de l’esdeveniment.

Del 27 de maig i al llarg de 3 setmanes s’hi han pogut veure 187 músics i 29 concerts repartits en 15 espais. La Nova Jazz Cava s’ha mantingut com l’epicentre de l’activitat amb concerts de club i matinals a l’aire lliure des del Pati exterior, mentre que la projecció del Festival a la comarca es consolida a Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls. Paral·lelament, s’han realitzat algunes activitats complementàries i la ruta gastronòmica del Menjazz s’ha reconvertit en un circuit artístico-gastronòmic per 40 establiments d’hostaleria.

Les primeres xifres d’aquesta edició apunten a una assistència presencial a l’entorn d’uns 3.000 espectadors amb una ocupació que ronda el 93% en relació a la limitació actual dels aforaments permesos. La retransmissió en directe dels 4 concerts a l’aire lliure celebrats al Pati exterior de la Nova Jazz Cava ha tingut un seguiment de prop de 1.000 visualitzacions a través del canal de Youtube de la Nova Jazz Cava, una xifra encara en augment. Aquests concerts també s’han retransmès en directe a Canal Terrassa TV.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa