MónTerrassa
Trobada de joves d’arreu d’Europa per parlar de la migració i cultura de Terrassa
  • CA

Aquest diumenge, dia 28 de gener, tindrà lloc el projecte Nomad a una masia als voltants de Sant Joan de Vilatorrada. L’activitat es durà a terme fins al 3 de febrer i comptarà amb 25 persones provinents d’associacions d’Hungria, Estonia, Turquia, França i de l’Estat. El projecte, subvencionat per la Unió Europea, comptarà amb la presència de joves de Terrassa.

La proposta neix de El Corralito, un projecte que sorgeix amb la voluntat d’impulsar, posar en valor i donar suport a l’activitat que es desenvolupa en el teixit artístic i cultural de la ciutat de Terrassa i Manresa. A la trobada al municipi del Bages es realitzaran diverses activitats entre les que hi haurà xerrades, sessions de treball i debats sobre migracions i art contemporàni per a generar un projecte artístic interdisciplinar que serà presentat el dia 3 de Febrer a Terrassa en un lloc que encara està per confirmar.

Nomad és una iniciativa organitzada per El Corralito i l’associació d’intercanvi juvenil La Vibria. És un projecte d’intercanvi europeu enfocat a la pràctica artística i el conflicte i context de les persones migrants a Europa. Forma part del programa d’intercanvis juvenils de la unió europea Erasmus+, una plataforma destinada a promoure l’estudi, l’adquisició d’experiències i el voluntariat per a joves.

El Corralito és una plataforma que sorgeix el 2015 impulsada i coordinada per un grup de 13 joves d’entre 20 i 25 anys, que auto-gestionen el projecte de forma col·lectiva. Pretén ser un projecte inspirador, obert, participatiu i un referent de la ciutat en el seu conjunt, fent èmfasi en les generacions més joves. Actualment en (re)construcció d’un espai de reunió, està enfocat a desenvolupar projectes amb un valor social i cultural a partir de la col·laboració i cooperació entre les entitats artístiques de la ciutat, i formar així un ecosistema creador. Un espai on es generin projectes multidisciplinaris, des de disseny de moda, arts gràfiques, fotografia i arts visuals, música, performance.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa