MónTerrassa
Torna a Terrassa el Sex Education Film Festival, tot sobre el sexe
  • CA

Després d’una exitosa primera edició celebrada el febrer de 2021, el ‘Sex Education Film Festival’ torna a Terrassa amb una nova mostra de curtmetratges. L’objectiu del festival és promoure la importància de l’educació sexual, no només en els adolescents sinó també en adults, a través de projeccions que defensen la sexualitat lliure, la diversitat, el compromís i la reflexió. L’esdeveniment començarà el proper 21 de febrer i s’allargarà fins el dia 25 al Cinema Catalunya de Terrassa. I també es podrà seguir en línia a través de la plataforma Festhome.

Aquesta segona edició comptarà amb una trentena de projeccions cinematogràfiques de format curt dirigides tan a un públic adolescent com també adult que es podran veure al Cinema Catalunya en diferents franges horàries.


La iniciativa va néixer de l’afany d’un grup d’amics, Nadia Gumà i Ivan Albacete, que gràcies a la seva experiència en el sector de la sexualitat (NaturLove) i l’educació, van sentir la necessitat de divulgar sobre la importància de rebre una educació sexual adequada. Per posar en relleu que aquesta mancança educativa era la causant de diversos problemes actuals, van decidir iniciar un festival que es convertís en un espai on compartir i comunicar de forma creativa sobre sexualitat. Després de tancar una exitosa primera edició, celebrada el febrer de 2021, amb més de180 curtmetratges rebuts, 1.500 assistents i la implicació de 7 centres educatius de la ciutat, enguany, a una setmana de l’inci del festival ja compten amb 12 escoles inscrites i la participació de 1.800 alumnes.


Entre els 220 curtmetratges rebuts se n’ha fet una tria de 30 que s’ha dividit en les categories Teens i Adults que es podran veure al Cinema Catalunya entre el 21 i el 25 de febrer. A més, les projeccions es combinaran amb xerrades i col·loquis per part d’alguns dels directors de les peçes audiovisuals i experts en sexologia.

Dedicats al públic adolescent

Els curtmetratges de la secció Teens, destinats a un públic adolescent, es projectaran de 9 a 10.30 h per a alumnes de 1r i 2n d’ESO i d’11.30 h a 13.00 h per a alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. Aquestes sessions es complementaran amb les xerrades de les associacions Actuavallès, Casal Lambda, i LGTBI+ Terrassa totes elles actives en temàtiques relacionades amb el VIH i l’educació sexual.

A la primera franja horària es projectaran curts relacionats amb amb l’homosexualitat, l’educació i l’identitat sexual, la transsexualitat i els rols de gènere. Els títols són els següents:

Antes de la Erupción (Direcció: Roberto Pérez Toledo / Espanya)
El Monstruo del Armario (Direcció: Carlos Alberto Mejías Alonso / Espanya)
Sexotuto (Direcció: Quentin Merabet / França)
Roles (Direcció: Arturo Martínez Navío i Juany Chica Sáez / Espanya)
Dans la Nature (Direcció: Marcel Barelli / Suïssa)
Solsticio (Direcció: Gala Díaz / Espanya)
Silence Is Recipeed (Direcció: Miquel Missé i Aitor Aguirre / Espanya)
Vuelta Al Sol (Direcció: Judith Corro / Panamà)

A la segona franja els curts abordaran temes com les relacions afectives a l’adolescència, el sexe segur, l’homosexualitat, la violència a la parella, l’intersexualitat, el gènere i el VIH. Es projectaran les següents peces:

Huesos (Direcció: Manu Roma / Itàlia)
Silence Is Recipeed (Direcció: Miquel Missé i Aitor Aguirre / Espanya)
Pistachio (Direcció: Isabella Spadone / Estats Units)
Touch Me Softly (Direcció: Gaia Pulliero / Itàlia)
Understanding Gender: Gender and Stereotypes (Direcció: Robert Mond / Austràlia)
Ideal Dating With Condom (Direcció: Pia Sun / Alemanya)
Sin Miedo Al VIH (Direcció: David Arteaga Valledor / Espanya)

Els curtmetratges orientats als espectadors adults es projectaran dilluns 21 i dimarts 22 de 20 a 22 h.  A la sessió del dia 21 es podran veure els següents curtmetratges:

Fairyocious (Direcció: Fabien Ara / França)
Cuando Llegue la Carta (Direcció: Irene Garcés / Espanya)
Everyone Says Pussy (Direcció: Clémentine Beaugrand / França)
Love is Love (Direcció: Alessia Pischedda / Itàlia)
Lina (Direcció: Dominique Barniaud / França)
Lo Que Contamos (Direcció: Laura Uría Arranz / Espanya)
Amateurs (Direcció: Ceres Machado / Espanya)
A Tomar X Culo Las Bragas (Direcció: Ona Sánchez Segura i Pol Pastor Molina / Espanya)

Al final de la sessió tindrà lloc un col·loqui per part dels directors d’A Tomar X Culo Las Bragas, Pol Pastor Molina i Ona Sánchez Segura i la sexòloga Verónica Vivero. A la sessió de dimarts 22 a la tarda, en la mateixa franja horària que el dia anterior, es projectaran els següents curtmetratges:

Lamer, Tragar, Gritar y No Sé Cuántas Cosas Más (Direcció: Rafael Cañete / Espanya)
A Better Porn (Direcció: Pol Punto R / Alemanya)
Crave (Direcció: Gabriel Flores / Estats Units)
Media Naranja (Direcció: Elvira Barboza / Espanya)
Franca (Direcció: Antonella Barbera i Patrizia Fazzi / Itàlia)
Guarda (Direcció: Pablo Arreba / Espanya)
Silence Is Recipeed (Direcció: Miquel Missé i Aitor Aguirre / Espanya)
Elsa (Direcció: Albert Carbó / Espanya)

En acabar les projeccions també tindrà lloc un col·loqui per part del director d’ElsaAlbert Carbó i la sexòloga Alba Povedano.

A més, enguany, un jurat format per cinc professionals del sector, no només audiovisual, sinó també especialistes en sexologia i psicologia, escolliran dues peces, una de cada categoria, que seran premiades amb 500€. Cristina CallaoCaye CasasDani de la OrdenAlba Povedano Isabella Magdala són els noms dels cinc membres encarregats d’escollir els guardonats.

La gala d’entrega de premis tindrà lloc el dijous 24 de febrer a les 20 hores a la Sala Fred Astaire de Terrassa, en la que Alex Marteen serà l’encarregat de conduir l’acte on es visionaran els curts guanyadors i comptarem amb la presència d’alguns dels directors finalistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa