MónTerrassa
Torna el Festival de Jazz de Terrassa
  • CA

Del 9 al 27 de març de 2022 se celebrarà la 41ena edició del certamen internacional

Figures “top” com Christian McBride, les poderoses noves veus novaiorqueses d’ Emmet Cohen o Immanuel Wilkins, els bluesmen Keith Dunn & John Primer i l’entrena de les “Ragtime Stories” de la BAO, entre els protagonistes

Després de dues edicions en què el Festival Jazz Terrassa ha hagut de modificar el seu període de celebració, l’organització del Club de Jazz d’Amics de les Arts i JM anuncia el calendari previst per 2022. El club egarenc proposa tornar a les dates habituals del certamen i coincidir amb l’inici de la primavera. Tanmateix, tot i supeditat a l’evolució de les restriccions del moment, manté la voluntat de poder tornar a oferir concerts diürns a l’espai públic.

S’està treballant en l’edició número 41 que preveu celebració entre el 9 i el 27 de març a diferents punts de la ciutat i la comarca. A hores d’ara es confirma l’arrencada internacional, el 10 de març, amb el concert protagonitzat pel recent guanyador del premi Grammy al “Millor disc de Jazz Llatí”, Iván “Melón” Lewis. El pianista i compositor debutarà al FJT amb The Cuban Swing Express, una súper banda formada per 11 dels artistes caribenys establerts actualment a Madrid més destacats.

El debut a Terrassa del contrabaixista, compositor i director artístic del Newport Jazz Festival des del 2016, Christian McBride, és un dels plats forts de la pròxima edició del festival vallesà. Considerat entre els millors puntals rítmics de l’univers jazzístic, no endebades la seva mestria ha estat fonamental per cracks com Chick Corea, entre molts d’altres, i compta amb 300 àlbums com a sidman. Al capdavant del seu projecte INSIDE STRAIGHT té tres àlbums enregistrats, el darrer un directe des del mític Village Vanguard, un material original i de clàssics que s’escoltarà la tarda del 20 de març interpretat amb l’excepcional companyia de primeres espases del gènere com Steve Wilson (sx), Peter Martin (pn), Warren Wolf (vb) i Carl Allen (bt).

De nou, tot un clàssic de la programació del FJT amb la proposta “Evening With The Real Blues” composta per Keith Dunn & John Primer. Harmonicista i guitarrista respectivament, escoltarem Dunn i Primer també a la veu en una “Nit de Blues” molt especial l’11 de març també a la Nova Jazz Cava.

L’escena efervescent novaiorquesa i catalana al Festival

El debut al FJT de la Barcelona Art Orchestra – BAO amb l’estrena del projecte i àlbum “Ragtime Stories” el dia 12, és una de les apostes del certamen per la nova saba del jazz de factura catalana. Sota la direcció dels pianistes Lluís Vidal Néstor Giménez, la banda de 17 elements compta amb un elenc formidable d’instrumentistes com Anna Pujol,Gabriel Amargant, Lluc Casares, Jordi Santanach, Òscar Latorre, Joan Mar Sauqué, Álvaro Ocón, Pau Valls, Alba Pujals, Apel·les Carod, Marta Rona, Pilar Subirà, Adrià Plana, Giuseppe Campisi i Joan Vidal.

L’escena efervescent de Nova York torna a brillar en un programa artístic que aposta per les noves veus planetàries del gènere. Compositor i saxofonista, Immanuel Wilkins és un dels puntals a descobrir de la nova edició. Presentarà el nou àlbum “The 7th Hand”, de propera publicació el gener vinent, acompanyat d’un quartet excepcional, un engranatge perfecte i col·lectiu format per Micah Thomas (pn), Daryl Johns (cbx) i Kweku Sumbry (bt). L’artista establert a Brookyln i criat a Filadèlfia mostrarà per què se’l considera entre els millors des del seu aclamat debut “Omega”, nombrat “Millor Àlbum de Jazz de 2020” per The New York Times. Wilkins succeirà el 19 de març a un altre dels músics nord-americans en progressió ascendent als seus 31 anys. El polifacètic pianista i compositor Emmet Cohen es presenta en l’art de trio amb Russel Hall (cbx) i Kyle Pole (bt). Finalista el 2011 en el “Concurs Internacional de Piano Thelonious Monk”, el 2019 aconseguia el 1r premi als “American Pianists Awards”. Sens dubte una figura emergent de primera.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Silvia a desembre 24, 2021 | 16:04
    Silvia desembre 24, 2021 | 16:04
    Geniaaaaaaal! I què hi ha del Jazz a Prop? Espero els dos amb unes ganones que no us podeu imaginar. Bones festes a tothom!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa