MónTerrassa
“De Terres Vikings”, un cant a la bellesa dels pobles nòrdics
  • CA
 De terres vikings va ser el títol del programa que va oferir el passat diumenge l'orquestra resident de l'Auditori Municipal
“De terres vikings” va ser el títol del programa que va oferir el passat diumenge l’orquestra resident de l’Auditori Municipal | cedida

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

“De terres vikings” va ser el títol del programa que va oferir el passat diumenge l’orquestra resident de l’Auditori Municipal de Terrassa, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48).

El repertori va estar integrat per obres de C. Nielsen (Dinamarca) J. Fernstrom (Suècia) E. Rautavaara i J. Sibelius (Finlàndia) E. Grieg (Noruega) i del jove quartet Danish Quartet.

El concert va ser tot un cant a la bellesa dels pobles nòrdics, la seva cultura, els seus paisatges i les seves tradicions. Tal com va anunciar a les presentacions el concertino i director de la formació Quim Térmens, al llarg de l’audició vàrem poden sentir i, fins i tot, visualitzar tota una paleta de colors, desde els blancs cristal·lins dels llacs glaçats al vermell del foc de les cabanes de fusta dels petits pobles de pescadors, desde els cels grisos i les fortes bufades blavoses del vent del nord, fins la calma multicolor de l’aurora boreal, sempre sobre un teló de fons melangiós, on es conjugaven vida i mort.

Tota una amalgama de sons antics i moderns, melodies arcaïtzants barrejades amb elegants valsos, polques festives, ressons nadalencs i cançons de taverna. Línies melòdiques molt pures i harmonies minimalistes contrastades amb textures contemporànies, recursos rítmics i orquestracions més carnoses i plenes.

L’OCT48 en un format reduït de 13 músics i plena forma tècnica va oferir una interpretació vital, juganera i alhora precisa, arriscada i plena de matissos.

En definitiva un concert absolutament ideal per encarar la freda tarda d’un diumenge qualsevol de tardor. Una vetllada inspiradora per portar-nos a la ment l’imaginari hivernal d’un Nadal que ja truca a les nostres portes.

La temporada de música clàssica continuarà a l’Auditori el proper 1 de desembre amb el concert “Folias & Romanescas” a càrrec de Jordi Savall i Xavier Díaz-Latorre.

Podeu consultar tota la programació a:

www.terrassamusicaclassica.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa