L'equip de Set raons per fugir, pel·lícula guanyadora d'un Gaudí i que es va rodar a Terrassa

L’equip de Set raons per fugir, pel·lícula guanyadora d’un Gaudí i que es va rodar a Terrassa | Acadèmia del Cinema Català

Terrassa ha estat molt present aquest diumenge durant la celebració de la gala de lliurament de la dotzena edició dels Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. Dues pel·lícules rodades en part a diferents localitzacions de Terrassa han aconseguit el reconeixement de l’Acadèmia del Cinema Català. És el cas de “La hija de un ladrón”, un film que va triar Terrassa per gravar algunes de les seves escenes i que, dirigit per la graduada de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, Belen Funes, ha aconseguit un total de 3 guardons, entre ells el de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció i millor guió. A més, la pel·lícula “Set raons per fugir” dels directors Gerard Quinto, Esteve Soler i David Torres, rodada en part al Mas Viver de Torrebonica, ha aconseguit el premi especial del públic a la millor pel·lícula.

El Gaudí a millor vestuari també ha tingut un marcat accent terrassenc. La dissenyadora terrassenca Mercè Paloma, aspirava a aconseguir el seu quart premi, tot i que el guardó ha estat finalment per a Rosa Tharrats pel seu treball a “Liberté”. A més, els encarregats d’entregar el premi han estat l’actriu terrassenca Rosa Cadafalch i el també terrassenc Jan Cornet. Durant la seva intervenció a la gala, tots dos han destacat el paper de lideratge i el posicionament de Terrassa dins del sector de l’Audiovisual.

Una delegació terrassenca encapçalada pel tinent d’alcalde de Promoció econòmica i projecció de la ciutat, Isaac Albert, el regidor de Projectes audiovisuals, Pep Forn, va assistir a l’esdeveniment per avançar en diàleg directe amb els diferents agents públics i privats que poden col·laborar a desenvolupar els projectes de ciutat centrats en convertir Terrassa en el centre de producció audiovisual més important del sud d’Europa. El regidor Pep Forn valora positivament les reunions celebrades en els darrers mesos amb l’ICEC ja que “contribueixen a reforçar l’aposta de Terrassa per fer créixer el Parc Audiovisual de Catalunya com un potent hub de producció audiovisual de referència internacional”.

Un projecte de futur definit que serà traslladat pel propi alcalde, Jordi Ballart, a la futura reunió de la Comissió bilateral amb el President de la Generalitat. Per l’alcalde, “el reconeixement de Terrassa com a Ciutat Creativa del Cinema de l’UNESCO és només el punt de partida des del qual impulsar un seguit d’iniciatives que han d’ajudar a visibilitzar la ciutat com referent de producció i creació pel sector audiovisual dins i fora de Catalunya i on cal sumar tots els esforços possibles per reforçar un model d’èxit”. Ballart també ha volgut “felicitar l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, l’ESCAC, que en el marc de la celebració dels seus 25 anys d’història, s’ha significat, un cop més, com una gran fàbrica de talent cinematogràfic”.

Nou comentari